2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Az MSZP pártigazgatója szerint többen lépnek be a pártba, mint ki

Molnár Zsolt szerint nincs háború az MSZP és a DK között, „sőt, harag sincs”.

Interjút adott a 168 Órának Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója. A lap a pártigazgatót elsőként Molnár Gyuláról kérdezte aki 2002 és 2010 között a polgármestere, majd 2016 és 2018 között az MSZP elnöke volt. Molnár Gyula Újbudán indul a Demokratikus Koalíció jelöltjeként az előválasztáson, az MSZP felfüggesztette a volna pártelnök tagságát, Molnár Gyula viszont úgy kommentálta az ügyet, „akart a fene DK-s lenni”.

Molnár Gyulának a személyes döntése volt, hogy melyik frakcióba akar beülni.

Azzal, hogy a DK mellett döntött, az MSZP alapszabályának ellentmondott, így összeférhetetlenné vált a párttagsággal” – fogalmazott Molnár. 

Arra a kérdésre, miszerint a DK nem először halássza el az MSZP fősodorbeli politikusait, a pártigazgató azt mondta: a DK nyilvánvalóan arra törekszik, hogy ők legyenek az ellenzék vezető ereje az előválasztás után. Azon politikusok esetében, akik körül elfogyott a levegő az MSZP-n belül, logikusnak tűnhet Molnár Zsolt szerint, hogy más pártban, akár a DK-ban keresnek új otthont. Ez azonban, mint fogalmazott, személyes döntés, a két párt viszonyát nem terheli.

Nincsen köztünk háború, sőt harag sincs”

– mondta a DK-ra utalva, és elárulta azt is: az MSZP-be „folyamatosan többen lépnek be, mint ki”, mint mondta, tavaly 400 és 500 között volt a frissen belépők száma. 

Az interjúban szó esett Zuglóról is, ahol az ellenzéken belül kisebb perpatvar alakult ki, miután a Momentum Hadházy Ákost indította a kerületben az előválasztáson. A nézeteltérést az okozta, hogy Zuglóban erős pozíciókkal rendelkezik az MSZP, és emiatt kvázi kettészakadt az ellenzéki együttműködés a választókerületben: a Momentum és Márki-Zay Péter Hadházyt támogatja, míg a többi ellenzéki párt, ideértve a Jobbikot is, Tóth Csabát.

Bízom benne, hogy nemcsak Tóth Csaba, de Hadházy Ákos is be fogja látni, hogy elsősorban nem egymást, hanem NER rendszerét kell legyőzni.

Különösen egy olyan választókerületben, ahol már 2014-ben és 2018-ban is győzött az MSZP jelöltje” – fogalmazott az üggyel kapcsolatban Molnár Zsolt. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató