2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Németországban a gyermekek szexuális zaklatása már járványszerű

A WHO egymillió áldozatra vonatkozó becslése is "túl alacsony" - és ezt meg kell állítani!

Németországban a gyermekbántalmazás legújabb szörnyű esete:

pedofilok saját gyermekeiken végzett szexuális cselekményeket filmeztek le, hogy aztán az interneten megosszák.

A gyerekek megtanulják, hogy "óvakodjanak az idegenektől" , de egy vezető szakértő szerint el kell gondolkodni kell azon, hogy kik a valódi bántalmazók. Miközben a héten négy gonosz pedofil börtönbüntetése kezdődik, akiket bűnösnek találtak a Németországban valaha leleplezett legnagyobb gyermekbántalmazási hálózatban való részvételben, a nemzet egyik legfáradhatatlanabb kampányolója arra figyelmeztetett, hogy a gyermekek szexuális zaklatása járványos méreteket ölt. Julia von Weiler aktivista, az Innocence in Danger nevű globális civil szervezet németországi részlegének munkatársa szerint az Egészségügyi Világszervezet becslése, miszerint egymillió német gyermek szenvedett el szexuális erőszakot, is túlságosan alacsony.

A hatóságoknak a számok összeállítása során az a probléma, hogy a visszaélések nagy számban maradnak bejelentés nélkül. Néhány évvel ezelőtt "a szövetségi családügyi minisztérium által finanszírozott Mikado-tanulmány megállapította, hogy a gyermekbántalmazást túlélők kétharmada soha senkinek nem hozza nyilvánosságra traumáját. Soha.

A tanulmány arra is rámutatott, hogy a bántalmazási eseteknek mindössze 1%-át jelentették a rendőrségnek és/vagy az ifjúságvédelmi szerveknek" - mondja.

"Tehát ha ezt az 1 százalékot vesszük alapul, akkor a WHO által becsült 1 millió valójában egy meglehetősen alacsony szám." Kevesebb mint egy éven belül ez a második nagy visszhangot kiváltó pedofil ügy Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, miután tavaly októberben bűnösnek találtak egy férfit, aki szexuálisan zaklatta kislányát és a cselekményeket lefilmezte, hogy a videót megoszthassa az interneten. Ezt követte egy másik, ugyanebben az államban 2019-ben indított per, amelyben két férfit ítéltek el, illetve egy lügdei kempingben több mint 450 támadás - többségükben nemi erőszak - miatt, amelyeket három és 14 év közötti fiúk és lányok ellen követtek el több mint 20 éven keresztül. "Az az ügy - mondja von Weiler - "megváltoztatta a játékot". "Herbert Reul belügyminiszter valóban megnézett néhányat abból a tartalomból, amit ezek a férfiak készítettek, és azt mondta: 'Ó, Istenem! Ez ma már járvány"."

Bár a német hatóságok talán kezdenek ráébredni arra, hogy a gyermekbántalmazás nem egyszerűen szexuális erőszak, és hogy annak digitális aspektusa is komoly probléma, mindaddig folytatódni fog, amíg nem törik meg a tabutéma, hogy kik lehetnek a tényleges bántalmazók.

Forrás: Rt.com nyomán Vilaghelyzete Fb oldal

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató