2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

FeGyőr felszólította az UEFA-t: a rasszista, homofób, antiszemita ultrákat büntessék, ne a magyarokat!

A fociultrák gyűlölkedése miatt ne mi, hanem ők legyenek büntetve - írja a Facebookon a hazaáruló Fekete-Győr.

Így szól a bejegyzése:

Homofób, rasszista, antiszemita foci ultrák miatt az UEFA kollektív büntetést szabott ki ránk, békés magyar szurkolókra, és közvetetten a magyar válogatottra. Szerintem ez nincs rendben. Nem tudok egyetérteni az UEFA kollektív büntetésével.
Miért nem az MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség szab ki egyedi büntetést a gyűlölködőkre, miután átnézte a stadionokba telepített kamerafelvételeket? Miért mi vagyunk megfosztva a válogatott békés, de szenvedélyes buzdításától? Mi, békés szurkolók mégis hogyan fogjuk a gyűlölködőket normális viselkedésre bírni a kollektív büntetésünkkel a homlokunkon? Vagy hogyan fogja az a magyar válogatott, aminek top klasszis kapusát is szétszedték az ultrák a szívárványcsaládok melletti kiállása után?
Lépjünk kettőt hátra! Hiszem, hogy a futballnak komoly szerepe van a pozitív nemzetkép erősítésében. A foci természeténél fogva befogadó és integráló, legalapvetőbb értékei az esélyegyenlőség és a sokszínűség. A foci népszerűsége és láthatósága miatt hozzájárulhat a hátrányos megkülönböztetés és rasszizmus elleni küzdelemhez, és pozitív társadalmi üzenetek széles közönség által elérhető csatornája lehet. A foci nagyon jó dolog, rengeteg társadalmi haszonnal, ezért is dolgoztunk ki egy konkrét, korszakváltó futball programot.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató