2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Gyomorforgató: Jakab most egy magyar zenészt taposott meg, akinek ellopta és átírta a dalát

Nem tudjuk meddig tud még süllyedni Jakab, az biztos, hogy ezt senki sem engedheti meg magának.

 

Alig telt el egy hét, hogy meg akart verni egy munkásembert, és már itt is az újabb előadása. Most egy magyar zenészt, írót, költőt sikerült megaláznia. Történt az, hogy Jakab tegnap énekelni kezdett, erről itt számoltunk be, de beillesztenénk ismét a videóját.

 

 

Jakab egyszerűen ellopott egy dalt, amit át is írt Orbán-gyűlöletre kiélezve.

Az eredeti dalt Vörös István szerezte, és énekelte. 

1975-ben szerezte meg ORI-s működési engedélyét, ugyanebben az évben Radics Bélát váltotta a Nevada együttes gitárosaként. A katonaság alatt megalakította a Hadirock nevű együttest, majd 1981-ben ebből a Prognózis együttest. 1988-ban létrehozta a rövid életű Piknik Club együttest. 1991-ben Vörös István és a Prognózis néven új együttest alakított. Első jelentősebb külföldi fellépése saját dalaival Mexikóban volt.

1999-től saját nevén jelennek meg lemezei. Zenekarával és akusztikus műsorával folyamatosan koncertezik az országban.

 

A Jakab által ellopott és átírt dal, az eredeti formában ez:

 

 

Vörös István felszólította Jakabot, hogy távolítsa el az átírt változatot, és az alábbiakat írta a szerző, író és énekes Jakab videója alá:

Az eredeti, levédett Kié ez az ország? című dal szövegírója, zeneszerzője és előadója én vagyok. Mely az 1993-as Ez egy kutya világ című lemezemen jelent meg. A dalt semmiféle politikai célzatú felhasználásra, reklámra nem engedélyeztem. Különösen úgy nem, hogy a szöveg bizonyos részeit átírják, és politikai felhangot adjanak neki. Felszólítjuk Jakab Pétert, hogy a videofelvételt törölje, távolítsa el. Vörös István

 

Erről természetesen van monitorképünk is:

 

 

 

Jakab a következőket bírta erre reagálni:

 

Törölte Vörös István kommentjét!

 

Milyen ember vagy te? Takarodj már el a közéletből is!

 

Frissítés: 

Vörös István beperli a Jobbik elnökét, ha nem törli a videót

Megkerestük Vörös Istvánt, a Prognózis frontemberét, aki elmondta, be fogja perelni Jakab Pétert, ha nem távolítja el a videót. Vörös István előadóművész hozzátette, korábban már megkeresték a Jobbiktól, hogy adjon engedélyt a dal politikai célú felhasználására, azonban ettől a leghatározottabban elzárkózott. A Jobbik elnöke ennek ellenére tette közzé a videót. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató