2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kubatov Gábor: Visszatérnek a hazánkból kivándorolt magyarok

Visszatérnek a hazánkból kivándorolt magyarok – hívta fel a figyelmet Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke. A politikus egyúttal azt is hangsúlyozta: a kormány stabil jövőképet teremtett, támogatják a fiatalokat és a családokat.

A szocialista-liberális kormányzatnak köszönhető, hogy számos honfitársunk inkább külföldre költözött a biztos megélhetés reményében. Ebből az időszakból származik Gyurcsány elhíresült mondata: “ha nem tetszik az ország, el lehet innen menni”. Ezt a tanácsot nagyon sokan megfogadták, a szoclib kormányzat elhibázott gazdaságpolitikája miatt állandósult a létbizonytalanság, a munkanélküliek száma folyamatosan nőtt, míg a bérek csökkentek. Ezekben az években a családtámogatást szinte teljesen lenullázták, gyermeket vállalni nagy bátorságról tett tanúbizonyságot. Az elmúlt tizenegy év gazdasági sikerei azonban ösztönzőleg hatottak a kiköltözött magyarok hazatérésére – erre világított rá közösségi oldalán Kubatov Gábor.

Úgy fogalmazott:

Visszatérnek a kivándorolt magyarok! Gyurcsány Ferenc anno megmondta: „El lehet menni Magyarországról! Itt lehet hagyni minket, kérem szépen! Tessék!” Sajnos több ezren meg is elégelték ámokfutását, számos fiatal itt hagyott minket. Mi továbbra is azt valljuk: mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy akik kivándoroltak, visszatérjenek és újra egyesülhessenek magyar családok ezrei. Ehhez stabil jövőképet teremtettünk, egy biztonságos országot, amely a fiatalok boldogulásában és a családban látja a jövőt. Munkánk sikerrel járt! A KSH adatai szerint ugyanis 2020-ban 23 100 korábban kivándorolt, Magyarországon született állampolgár tért vissza, ami szinte megegyezik a 2019-ben megfigyelt 23 127 fővel! Külön jó hír, hogy ezzel a Magyarországon születettek vándorlási mérlege két éve hazavándorlási többletet mutat, azaz 2019 és 2020 között 5000 fővel többen jöttek haza, mint akik kivándoroltak. Továbbra is támogatni fogjuk a kivándorolt honfitársaink hazatérését és segítjük őket itthoni boldogulásukban!

– írta bejegyzésében a kormánypárt vezető politikusa.

 

(Pestisrácok)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató