2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Marco Rossi nem hallott sem rasszista, sem homofób megnyilvánulásokat

Meglepte Marco Rossit, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát az Európai Ladarúgó-szövetség (UEFA) által kirótt, komoly ellenérzéseket kiváltó büntetés, amely szerint rasszista és homofób megnyilvánulásokra hivatkozva két biztos és egy felfüggesztett zárt kapus mérkőzés mellett 100 ezer euró (megközelítőleg 35,5 millió forint) pénzbírságot szabott ki a Magyar Labdarúgó-szövetségre (MLSZ) a testület.

Emellett arra is kötelezték az MLSZ-t, hogy a találkozókon feszítsen ki egy #EqualGame, vagyis egyenlő játék feliratú molinót az UEFA logójával.

Az MLSZ honlapján tette közzé az UEFA indoklását, amelyben a büntetések pontos okait és a konkrét, diszkriminatívnak minősített megnyilvánulásokat fejtik ki, azonban úgy tűnik, igen szemfülesnek kellett lenni ahhoz, hogy észrevegyék azokat, ugyanis Marco Rossi szövetségi kapitány az M4-nek úgy nyilatkozott:

MEGLEPTE A BÜNTETÉS HÍRE, MIVEL Ő SEMMIFÉLE RASSZISTA, ILLETVE HOMOFÓB MEGNYILVÁNULÁST NEM HALLOTT VAGY LÁTOTT A MAGYAR SZURKOLÓKTÓL A STADIONBAN.

Hozzátette, hogy az UEFA-nak több felvétele is van, amelyeket biztosan részletesen megvizsgáltak. A magyar válogatott olasz trénere leszögezte:

Szerencsére az angolok ellen telt ház előtt játszhatunk majd, mert a vb-selejtező FIFA-rendezvénynek számít. Zárt kapunál, szurkolók nélkül viszont elveszik a labdarúgás varázsa, ezért nagyon sajnálom a döntést

 – fogalmazott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató