2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

George Simion: Én vagyok a román Orbán Viktor

Az AUR magyarellenes akcióival lett meghatározó politikai ereje Romániának, de mint kiderült, Orbán politikájával nagyon egyetért a pártelnök.

Terjedelmes interjút közölt a többek közt magyarellenességre is építő AUR vezérével, George Simionnal az Azonnali. A legutóbbi választásokon erőre kapott román szélsőjobboldali pártvezér először azt hangoztatta, igazából nem is az országukban élő magyarokkal van baja, csak az őket képviselő RMDSZ-szel, majd a magyar kormánypártot kezdte dicsérni.

“Maga a Fidesz is modellértékű számunkra, hiszen kiáll Európa keresztény gyökereinek megőrzése mellett”

- mondta Simion, majd kifejezetten Orbán Viktor dicséretére váltott, mivel neki nagyon tetszik, ahogy a népéért harcol, és nagyon egyetért azzal a közös nyilatkozattal, amit Orbán és európai szövetségesei adtak ki a kontinens jövőjéről nemrég. “Olvastam Orbán, Salvini, Meloni és sok másik politikus közös értéknyilatkozatát – ha sokan összeállunk ezen közös értékek mentén, erős frakciónk lehet. Ha három részre szakadunk, az nem lenne jó. (...) Minden szuverenista, patrióta és keresztény pártnak együtt, közösen kell politizálnia uniós szinten.” - mondta.

A politikus kiemelte, Romániában is sok tisztelője van Orbánnak, majd amikor feltették neki azt a kérdést, hogy illik-e rá a “wannabe Orbán Viktor” jelző, el is hagyta az első szót: “Igen. A wannabe jelzőt nem szükséges hozzátenni. Ugyanazt az ideológiát valljuk” - mondta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató