2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az UEFA fegyelmi eljárást indított a döntő kapcsán

Az angol szövetség (FA) ellen a vasárnap Londonban rendezett Európa-bajnoki döntőn történtekkel kapcsolatban vizsgálódik az UEFA.

Az UEFA bejelentése szerint külön eljárásban vizsgálják, ami az angol-olasz mérkőzés előtt a Wembley Stadionon kívül, illetve azt, ami a finálé alatt a lelátókon történt. A kezdést megelőzően a jeggyel nem rendelkező angol szurkolók egymással és a rendfenntartókkal is összecsaptak a stadionon kívül, majd áttörték a biztonsági kordonokat, és legalább százan benyomultak a lelátóra. A rendőrök közül 19-en megsérültek, és az eset kapcsán 49 embert vettek őrizetbe. 

A meccs előtt a hazai drukkerek füttyszóval és bekiabálásokkal zavarták meg az olasz himnuszt, majd tárgyakat dobáltak a pályára, meggyújtottak egy pirotechnikai eszközt, egy személy pedig a pályára futott a találkozó alatt. A történtekkel az UEFA ellenőrző, etikai és fegyelmi testülete (CEDB) foglalkozik. Az Európa-bajnoki döntőben a rendes játékidő 1-1-es döntetlenre végződött, a hosszabbításban nem született gólt, a tizenegyespárbajt pedig az olaszok nyerték, akik így 1968 után lettek ismét a kontinens legjobbjai. 

A múlt héten az FA-t 30 ezer euróra büntették, mert a Dánia elleni elődöntőben a drukkerek ugyancsak megzavarták az ellenfél himnuszát, pirotechnikai eszközöket használtak, és többször is lézerfénnyel zavarták a dán kapus Kasper Schmeichelt.    A magyar szövetséget pénteken 100 ezer euróra és három zárt kapus mérkőzésre - az egyiket felfüggesztve - büntette az UEFA a szurkolók diszkriminatív megnyilvánulásai miatt.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató