2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Dráma: A Meseország mindenkié szerkesztője nem érzi magát biztonságban, elhagyja Magyarországot

Halálos fenyegetéseket is kapott, de már több mint egy éve tervezték a költözést – mondta Nagy Boldizsár.

Nagy Boldizsár, a Meseország mindenkié című gyerekkönyv szerkesztője elhagyja Magyarországot, azt követően, hogy életbe lépett a pedofiltörvény.

Az érzékenyítő mesekönyv körül tavaly alakult ki hetekig tartó botrány, miután Dúró Dóra ledarálta a kötet egy példányát, és fideszes politikusok is számos alkalommal szörnyülködtek rajta. Idén, a járvány harmadik hullámának lecsengésével, aztán jött a téma nagyobb szabású folytatása, amikor a pedofiltörvényt olyan kiegészítésekkel látták el, amelyek megtiltják az iskolában a homoszexualitás „népszerűsítését”, és a médiában is korlátozná az LMBTQ-tartalmak „megjelenítését”.

Nagy Boldizsárt elmondta, hogy igazából nem az új törvény miatt költöznek el partnerével, a döntés már régebb óta érik.

Mostanára találtuk meg a házat, de már több mint egy éve terveztük. Persze politikai okok miatt elsősorban, mert nem érezzük magunkat biztonságban itthon. De szeretnénk tovább folytatni azt a munkát, amit itthon elkezdtünk és csinálunk, csak nem feltétlenül Magyarországról. Nem arról van szó, hogy meg vagyunk félemlítve, így elhúzunk és abbahagyjuk, csak szeretnénk fizikailag máshol lenni

– mondta Nagy, aki párjával szeretett volna örökbe fogadni is, ám amikor ez lehetetlenné vált, nem érezték tovább értelmét a maradásnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató