2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Egyre több LMBTQ-propagandát tartalmazó gyermekprogram készül

A Danube Institute készített szemlét azokról a kifejezetten gyermekeknek szánt tartalmakról, amelyekben a meleg, transz és nem bináris „művészek” nemi határokat feszegetnek. Az elemzés szerint léteznek olyan műsorok, amelyekben akár harminchárom nem heteroszexuális karakter is szerepel. Az intézet szerint ezek nem az organikus történeti események eredményei, hanem a színfalak mögötti meleg aktivisták befolyásolási eszközei.- írja a Pestisrácok.hu.

A cikk megjegyzi, hogy a nemek szerinti sokszínűségre való nevelés erősödő hangú képviselőinek megjelenése nem véletlen, hiszen a queer nők, transz és nem bináris showrunnerek által vezetett műsorok mondhatóak a leginkább felelősnek a homoszexuális és transznemű karakterek mesékbe történő beáramlásáért. Példaként hozzák a „Doc McStuffins” alkotóját, Chris Nee-t, akire az Insider úgy hivatkozik, mint a gyermek-televíziózás Ryan Murphy-jére. Murphy volt az, aki kifejezetten homoszexuális tartalmat vitt bele főbb műsoraiba. Az Insider szerint Nee ugyanezt tette különösen a Disney Jr. csatornán futó McStuffins (magyarul Dr. Plüssi néven ismert 2012-es sorozat) esetében, amikor a két és öt év közötti gyermekek számára készült mesében leszbikus babákat mutatott be. Ráadásul vannak olyan műsorok, amelyekben akár 33 nem heteroszexuális karakter is szerepel (Steven Universe).

Az aktivisták ezt úgy érték el, hogy megkerülték a szokásos felvételi folyamatot, és új személyzetet kerestek a stábba a szokásos szórakoztatóipari körön kívülről – írják.

Taneka Stotts, a Cartoon Network „Steven Universe: Future” genderfluid írója az Insidernek elmondta, hogy más genderfluid, nem bináris és biszexuális munkatársak megtalálásához a sorozat showrunnere inkább a Twitter és a Tumblr platformok segítségével keresett tehetségeket, nem pedig hagyományos fejvadász eszközökkel.

Az egyik transznemű showrunner, aki az Insider-nek nyilatkozott, elmondta, hogy az aktivisták nem egyszerűen a szórakoztatásban érdekeltek, hanem azért küzdenek, hogy az LMBTQ-párti tartalom megjelenjen a műsorokban.

 

Forrás: Pestisrácok.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató