2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Márki-Zay befenyegette a Fideszt: Vádalkuval kerülnek rács mögé a főbűnösök

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint hosszú évekre börtönbe lehet majd juttatni hazánk ezeréves történelmének legnagyobb rablóit.

„A vádalku intézménye nagyon fontos, mert a fideszes potentátok nagyon sok mindent tudnak egymásról, és remélhetően a bíróságon elmondják majd. Ennek a rendszernek annyi kiszolgálója van, és ha egy tisztességes, jogállami bíróság fogja őket faggatni a legszigorúbb büntetés igényével, akkor ezek az emberek majd minden mást is elmondanak és hosszú évekre börtönbe lehet majd juttatni a nemzetünket kirablókat, hazánk ezeréves történelmének legnagyobb rablóit – mondta Márki-Zay Péter heti Facebook-videójában.

Hódmezővásárhely polgármestere azt írja a Facebook-posztjában, hogy vasárnap esti élő bejelentkezésében újra felelevenítette a Pusztaottlakán történteket, „amikor éppen az a békés megyei képviselő, Simonka György lepte meg jelenlétével a kampányeseményt, vízzel kínálva őket, aki ellen korrupciós bűncselekmények vádja miatt nyolc és fél év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta nemrégiben az ügyészség”. Márki-Zay arról tájékoztat, hogy a bejelentkezés szimbolikusan „a milliárdos pályázati pénzeket felemésztő, mégsem kellő ütemben fejlődő Like fest Park nevű ipari park mellől történt”. A polgármester szerint miután kikapcsolták a mikrofont, Simonkával Lázár Jánosról beszélgettek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató