2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Érkezik a terhes férfi emoji

A hangulatjeleket engedélyeztető Unicode Consortium már évek óta arra törekszik, hogy kielégítse a progresszív igényeket. 

Az elektronikus üzenetküldésben népszerű piktogrammok újabb képekkel fognak bővülni, lesz köztük terhes férfi, szalutáló emoji, és gender-semleges opciók is bekerülnek a telefonokba – írja a Guardian.

Az új emojikat az Emojipedia mutatta be. Lassan minden fejhez lesz női, férfi és gender-semleges változat. Lesz például „transz terhes” és „nemtelen terhes” emoji is. Lesz herceg, hercegnő, és nemtelen koronás személy is.
Az ikonokat az Unicode tervezi meg, de a különböző mobilgyártócégek felelnek azért, hogy végül mit töltenek fel a készülékekre. A jelenlegi emojik még a véglegesítésre várnak.

Az új emojik: 

A piktogramok az elmúlt években gyakran váltak aktivisták célpontjává, amelynek következtében először az alap sárga fejekhez különböző bőrszín opciókat adtak. Cikkek és blogbejegyzések tömegei jelentek meg arról, hogy „sokszínűbb hangulatjelekre van szükség.” Az új képek jelzik, hogy a cégek meghajoltak az aktivisták előtt.

Ha a mobilgyártó cégek átveszik az új hangulatjeleket, akkor minden felhasználójuk mobilján elérhető lehet a terhes férfi és a nem nélküli koronás személy emoji is.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató