2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Orbán: Lehetővé tesszük a harmadik oltást ✍︎

Orbán Viktor ma a közrádióban közli, milyen döntéseket hozott járványügyben a kormány. A miniszterelnök 7 óra 30 perckor a szokásos péntek reggeli interjúban egyebek mellett bejelentheti, hogy kötelezővé teszik-e bizonyos területeken a koronavírus elleni vakcinát, illetve kiderül az is, hogy kaphatnak-e harmadik oltást azok, akiknél nem alakult ki megfelelő védettség a két dózis oltóanyag után.

Megoszlanak a vélemények arról, kell-e harmadik oltás vagy sem, a WHO is bizonytalanságot sugalló közleményt tett közzé - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: a kormány szerint nem kell ettől félni, és így "nincs miért elzárni az embereket ennek a lehetőségétől".


Augusztus elsejétől lehetővé tesszük a harmadik oltást - mondta a kormányfő. A második oltás után teljen el négy hónap, de a háziorvosok ha szükséges, ettől eltérhetnek. Mindenki keresse fel azt az oltóhelyet vagy a háziorvosát, ahol az eddigi oltásokat megkapták, és ott érdeklődjön. Időpontot kell kérni. De nem lesz olyan oltási rend, hogy először az idősek - tette hozzá Orbán Viktor. Megjegyezte:

Az orvos dönt arról, hogy melyik fajta vakcinát adja be harmadik oltásként.

Az egészségügyben csak az dolgozhat, aki megkapta az oltást - mondott egy újabb szigorítást a miniszterelnök.

A tanévkezdés előtt, ha a szülő kéri, minden gyerek megkaphatja az oltást - hangzott el.

Lehetővé teszik a harmadik oltást.

Olyan véleményt nem ismerünk, hogy ártana a harmadik oltást. Lehetővé tesszük a harmadik oltás felvételét, de azt is mondjuk, hogy a második oltás után teljen el négy hónap. Időpontot kell kérni, van elég vakcina.

Kötelező lesz az oltás az egészségügyi dolgozóknak

Két hét múlva lehet kérni a harmadik oltást először, azaz augusztus elsejétől – mondta Orbán Viktor. Hozzátette:

Az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás.

A szakmák közül csak itt lesz kötelező az oltás.

Az időseket személyesen felkeresik

Ma nagyobb veszélyben vannak azok, akik eddig nem vették fel az oltást – hangsúlyozta a kormányfő. Az idősek közül 15 százalék még nem vette fel az oltást, őket személyesen fogják felkeresni, de nem lesz kötelező az oltás nekik sem.

A fiatalok 45 százaléka már felvette az oltást
 
A 16-18 év közöttiek 45 százaléka már be van oltva. A 12-15 éveseké még nem éri el a 20 százalékot. Orbán szerint lehetővé kell tenni, hogy az iskolakezdésig ez a korosztály teljes egészében megkapja az oltást, amennyiben ezt a szülők igénylik.

Csak az menjen külföldre nyaralni, akik mindkét oltást megkapták

Ezt kéri a kormányfő. Két oltás nélkül ugyanis nem biztonságos a külföldi nyaralás.

A gyerek a szülőé

Jogi randalírozás, ami zajlik – mondta Orbán a melegellenes pedofiltörvény nemzetközi kritikáira. “Mind a család mind az oktatás nemzeti hatáskör. Másrészt szégyenletesnek tartom. Nyilvánvaló, hogy az oktatási törvény módosítást kérik. Az a lényeg, hogy az LMBTQ-aktivistákat be kell engedni az iskolába, de ezt nem engedjük meg. A gyerek a szülőé. A szülő dönt a gyerek neveléséről. Úgy érezzük, hogy el akarják venni tőlünk a gyerekeket.”

Orbán a kötelezettségszegési eljárásról: Ez jogi randalírozás

Jogi randalírozás, ami zajlik – mondta Orbán a melegellenes pedofiltörvény nemzetközi kritikáira, és arra, hogy kötelezettségszegési eljárást indítottak Magyarország ellen. “Mind a család mind az oktatás nemzeti hatáskör. Másrészt szégyenletesnek tartom. Nyilvánvaló, hogy az oktatási törvény módosítást kérik. Az a lényeg, hogy az LMBTQ-aktivistákat be kell engedni az iskolába, de ezt nem engedjük meg. A gyerek a szülőé. A szülő dönt a gyerek neveléséről. Úgy érezzük, hogy el akarják venni tőlünk a gyerekeket.”

 

 

 

Frissítjük!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató