2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Orbán: Megvívjuk ezt a véres csatát, ezek magyar gyerekek, akiket magyar módon akarunk nevelni

Orbánnak égnek áll a haja Nyugat-Európa miatt
 
„Ezek magyar gyerekek, akiket magyar módon akarunk nevelni, ahogyan a magyar szülők akarják.”

Orbánnak „égnek áll a haja” attól, amit a Nyugat-Európában lát. Szerinte a Nyugat a szexuális oktatás terén nem a szerves fejlődés útját követi.

„Itt a gyerekeink szabadságáról van szó. A magyar ember olyan, hogy amikor a gyerekéről van szó, akkor valami ott a gyomortájékon megmozdul. Nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták grasszáljanak az iskolában.”

Ha a szülő úgy dönt, hogy a gyereke nap mint nap találkozzon „valamilyen szivárványos aktivistával, akkor majd megszervezi, aztán majd lesz, ahogy lesz, amíg a gyereknek ez valami egészen mély kárt nem okoz, addig az állam nem avatkozhat be” – árnyalta végül Orbán a szülők általi nevelés jogát a kormányfő.
 

A jogállamiság elve nem köthető össze a kifizetésekkel
 
Orbán szerint elfogadhatatlan, hogy az EU helyreállítási alapjából csak akkor részesüljön Magyarország, ha érvényesül a jogállamiság elve. Értékalapú politikai szempontokkal nem lehet összekötni a kifizetést a kormányfő szerint. De a gazdaságvédelmi helyreállításra a pénz Orbán szerint idővel meg fog érkezni, amíg nem, addig a költségvetésből fedezi ezt a kormány.

– Nem a szög lóg ki, hanem a lóláb, sőt egy egész ló – magyarázta a tegnapi brüsszeli levélről a miniszterelnök.

– Szégyenletesnek tartom a bizottság álláspontját

– jelentette ki Orbán, aki szerint teljesen egyértelmű, hogy ennek az a célja, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük a gyermekek közé. Leszögezte: a gyermekek nevelése a szülő feladata, az iskolában természetesen lehet szexuális felvilágosítás, ezeket pedig olyan emberek tarthatják, akiket az iskolaigazgató és a pedagógus alkalmasnak tart, és a szülő is beleegyezik.

– Nem is tudjuk igazán, mekkora lobbitevékenység zajlik hazánk ellen – fejtegette interjújában Orbán Viktor. – A magyarok számára most kinyílik egy ablak, ahonnan rálátnak Európára – folytatta. A kormányfő azt mondta, gyűjti az információkat arról, hogy mi történik Nyugat-Európában, mi folyik a német és a holland iskolákban szexuális felvilágosítás címén, ő maga is meglepődött ezeket tapasztalva.

A vita nyelvezete és kerete jogi természetű, a lényege pedig politikai, Brüsszel ránk akarja kényszeríteni az akaratát – jelentette ki a miniszterelnök. – Itt a gyerekeink szabadságáról van szó – tette hozzá.

 Nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták grasszáljanak az iskoláinkban

– mondta Orbán Viktor.

– Amelyik szülő azt akarja, hogy szivárványos aktivisták világosítsák fel a gyermekét, az majd megszervezi – rögzítette a politikus, aki szerint a könyvesboltokban is meg kell jelölni azokat a kiadványokat, amelyek szexuális propagandát tartalmaznak.
 
– Nemváltó műtéteket végrehajtanak Nyugat-Európában úgy, hogy ezzel a gyerek szülei nem értenek egyet, Magyarországon ilyen jogi környezet, amiben ez lehetséges, nem állhat elő – zárta a beszélgetést a kormányfő.

 

 

Tudósításunk ide kattintva olvasható.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató