2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Prága főpolgármestere részt vehet Karácsony Orbán-elleni tüntetésén

A kalózpárti Zdenek Hríb a szeptemberi budapesti klímakonferencia után léphet akcióba – értesült a cseh Lidovky hírportál.

A cseh Lidovky híroldal – két diplomáciai forrásra hivatkozva – arról számol be, hogy a kalózpárti Zdenek Hríb, Prága főpolgármestere szeptemberben Budapesten csatlakozhat az Orbán Viktor politikája ellen tüntetőkhöz. A napilap megkereste a cseh politikust, de nem válaszolt.

A portál szerint a tiltakozó akcióra röviddel a klímakonferencia után kerülne sor. A lap azt írja, a konferenciára valószínűleg a visegrádi négyek fővárosainak összes főpolgármestere eljön,

Karácsony pedig reméli, hogy még egy-két napig ott maradnak, hogy részt vehessenek a demonstráción.

A budapesti főpolgármester, akit a visegrádi fővárosok szövetsége mozgatórugójának tartanak, a konferenciától és az azt követő demonstrációtól politikai sikereket remél, amelyek jövő áprilisban a miniszterelnöki székbe repíthetnék őt – véli a Lidovky. A portál forrása úgy fogalmazott, hogy Karácsony mindent bevet a demonstráción, az LMBT-t, a vakcinákat, Kínát. Ez lesz az ő Orbán-ellenes kampánya – állította.

A cikk emlékeztetett, hogy éles nemzetközi kritikát váltott ki a magyar parlament által a közelmúltban elfogadott pedofilellenes törvény, amely korlátozza a szexuális nevelést az iskolákban, és megtiltja az LMBT-témákról szóló propagandát. Már egy konkrét, a helyreállítási alapról szóló találkozó is meg volt szervezve von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke és Orbán viktor között, de a vitatott jogszabály elfogadása mindent megváltoztatott és a határidőt törölték. A magyar kormány szerint az EB politikai nyomásgyakorlást alkalmaz. 

 

Forrás: Mandiner.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató