2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Rasszizmus miatt, országot vált a színesbőrű angol válogatott focista

Állítólag azért, mert nem bírta elviselni a rasszizmust.

A labdarúgó-Európa-bajnokságot köveően a játékosok elleni rasszista megnyilvánulások végleg meggyőzték Calum Hudson-Odoit arról, hogy ne képviselje Angliát az elkövetkező nemzteközi megmérettetéseken – számol be a híradó.hu.

A játékost – aki 16 éves korától kezdve játszott az angol nemzeti együttesben – szupertehetségként tartják számon, idén a londoni székhelyű

Chelsea együttesével a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

Úgy tűnik azonban, most lezárul a 20 éves focista – aki egyébként amikor a 2019 márciusában a Csehország ellen 5-0-ra megnyert Eb-selejtezőn a Wembleyben csereként pályára lépett,  mindössze 18 évesen és 135 naposan ő lett minden idők legfiatalabb játékosa, aki hivatalos meccsen öltötte magára az angol válogatott mezét karrierje angol mezben – karrierje a háromoroszlánosok mezében. A színesbőrű játékosnak akkor lett elege, amikor az Európa-bajnokságon a büntetőrúgásokat kihagyó Marcus Rashfordot, Jadon Sanchót és Bukayo Sakát majom-emojikkal és rasszista szidalmakkal illették az angol drukkerek az interneten.

Hudson-Odoi állítólag a ghánaiakat képviselné a jövőben a nemzetközi porondon. Az afrikai ország elnöke, Mustapha Ussif a hírek szerint megkérte Ghána  ifjúsági és sportminiszterét, hogy próbálja meggyőzni a 20 éves labdarúgót, hogy a jövőben az afrikai nemzet színeiben futballozzon, és úgy tűnik, az udvarlás sikerrel járt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató