2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Biden szerint a Facebook megöli az embereket azzal, hogy félretájékoztat a koronavírusról

Joe Biden amerikai elnök szerint a közösségi médiaplatformok, mint a Facebook, „megölik az embereket” a koronavírus-járvány körüli félretájékoztatással – írja a CNN.

„Megölik az embereket. Úgy értem, tényleg. Nézze, az egyetlen világjárvány a be nem oltottak körében van, és ők ölnek embereket”

-–mondta az Egyesült Államok elnöke pénteken, miután kiderült, hogy újra növekszik a koronavírusos esetek száma Amerikában. 



Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára korábban már bírálta a közösségi médiaplatformokat, amiért „nem tesznek elég lépést a félretájékoztatások ellen”

„Miért nem veszünk részt mindannyian egy olyan folyamatban, amely segít a pontos információk terjesztésében?” – mondta Psaki, aki a Center for Countering Digital Hate azon májusi megállapítását idézte, miszerint mindössze 12 fiók felelős Amerikában az oltásellenes tartalmak és félretájékoztatás közel 65 százalékáért. A Facebook vitatta a központ módszertanát, Psaki azonban felszólította a platformot, hogy „gyorsabban lépjen fel a káros, jogsértő bejegyzések eltávolítása érdekében”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató