2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Gyurcsányék létrehozzák saját hírügynökségüket

A Media1 értesülései szerint hamarosan elindul a Merényi Miklós vezette új hírügynökség. Merényi korábban Niedermüller Péter DK-s polgármester kabinetvezetője, valamint a Figyelő és az MTV Híradó főszerkesztője volt, de felügyelőbizottsági tagként tevékenykedett a Gyurcsány családhoz köthető Altus Rt.-ben is. Az induló hírügynökséget a Népszava korábban az “ellen-MTI” néven emlegette, ugyanis kimondott célja a baloldali beállítottságú tájékoztatás. Mert ugye nincs ellenzéki médiatúlsúly.

A Media1 értesülései szerint Merényi Miklós a tulajdonosa annak az új hírügynökségnek, amelyet a Népszava még korábban “ellen-MTI-ként” emlegetett.

Merényi 15 évet töltött el újságíróként. Dolgozott például a rendszerváltás után a Magyarországnál, a Népszabadságnál, 1998 és 2003 között ő volt a Figyelő üzleti és gazdasági hetilap főszerkesztője, majd dolgozott később az MTV Híradó főszerkesztőjeként is, de csak viszonylag rövid ideig. A médiaszakember később az államigazgatásban kötött ki: dolgozott például 2004-től 2006-ig a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium sajtófőnökeként és stratégiai igazgatójaként, majd helyettes szakmai államtitkári pozíciót is kapott, e minőségében nemzetközi kapcsolatokért felelt. 2008 és 2010 között Rómában, Máltán és San Marinóban lett Magyarország akkreditált nagykövete, 2010-ben a Nemzetgazdasági Minisztériumban lett főtanácsos, majd 2011-től a Central European Investment Services Tanácsadó Kft. partnere lett. 1993 és 1997 között egyébként felügyelőbizottsági tag volt a Gyurcsány-családhoz köthető Altus Rt.-ben.

 A Média1-nek Merényi azt mondta: túlzás ellen-MTI-ként beszélni a helyben.hu projektről.

Ha minden jól megy, a tényleges, éles indulás is megtörténhet napokon belül. A szolgáltatás szerződött médiapartnereknek, főleg helyi, önkormányzati médiumok számára lesz elérhető regisztráció után, de a tartalmaikkal az olvasók, nézők is találkozhatnak majd ezen médiumok olvasóiként. Ez az a hírügynökség, melyről a sajtóban korábban még a projekt tényleges nevének említése nélkül ellenzéki MTI-ként és ellen-MTI-ként is szó esett már

– írta a Média1 Merényire hivatkozva. A lap értesülései szerint a tartalomszolgáltatás területén fontos szerepet fog játszani Kövesdi Péter újságíró, az egykori népszavás szerkesztő, aki az önkormányzati választásokat követően az ellenzéki Érden dolgozott. Kövesdi a Media1 birtokába került levélben azt írta, hogy “az új hírügynökség a lapok munkáját segítendő jött létre”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató