2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kamu Geriék még idén kitalálják, hogy mikor tiltják ki a dízelautókat a fővárosból

A fővárosi önkormányzat csatlakozott ahhoz az európai kezdeményezéshez, amely szerint ki kell jelölni a korszerűtlen besorolású autók kivezetésének céldátumát.


 
 
Budapest főpolgármestere 45 ezer aláírást vett át a Greenpeace-től, melyet a szervezet annak érdekében gyűjtött, hogy kitiltsák a dízelautókat Budapestről. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy „a fővárosi önkormányzat csatlakozott ahhoz az európai kezdeményezéshez, hogy legyen egy céldátuma a korszerűtlen besorolású autók kivezetésének Budapesten”

A 444 megkérdezte a céldátumot, amire Karácsony Gergely a 2030-as évet említette, mint amely egyre gyakoribb Európában.

„Az én választási programomban szerepelt egyébként az alacsony kibocsátású zónák kijelölése, amelyet továbbra is tartok, vannak olyan városrészek, ahol nem tudunk egyszerűen mást tenni, és ezekhez is kell egy céldátum. A közgyűlés elé fog kerülni a dátum meghatározása még az idei évben”

– jelentette ki Karácsony Gergely a sajtótájékoztatón. 

Az Európai Bizottság szerdán mutatta be a „Fit for 55” uniós klímacsomagot, amelyben szerepel, hogy Brüsszel jelentősen szigorítaná a járművek megengedett szén-dioxid-kibocsátását a következő évtizedben, majd be is tiltanák a benzines és dízel autók értékesítését 2035-től. A magyar kormány számára azonban a csomag jelen formájában elfogadhatatlan.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató