2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Háttér Társaság: Megszaporodtak a "gyűlöletbűncselekmények" az LMBTQ(P) közösség ellen

A sorosista Háttér Társaság szerint a jogszabály felhatalmazásként hat a homofób bűncselekmények elkövetőire.

Egyre több bejelentés érkezik a Háttér Társaság civilszervezethez homofób indíttatású zaklatásokról és bűncselekményekről, mióta elfogadta a parlament a pedofilellenes törvényt – derül ki az RTL Klub összefoglalójából. Dombos Tamás, a sorosista szervezet projektvezetője szerint az LMBTQ-ellenes felhangot kapó jogszabály óta úgy érezhetik az emberek, hogy szabaddá vált hangot adniuk a "homofób" nézeteiknek (értsd: védeni a normalitást).

Az LMBTQ(P)-propagandát folytató RTL Klub arról a pénteki történetről is beszámolt, amikor egy budapesti lakást megtámadtak, ajtaját ütötték és rugdosták ismeretlen férfiak, mert a lakók szivárványos zászlót tettek ki az erkélyükre. A csatornának megszólaló egyik bérlő azt mondta, az incidenst követő napokban féltek, csak fokozott óvatossággal merték elhagyni a lakásukat.

Dombos szerint az efféle támadások mellett egyre gyakoribb a verbális erőszak, a fenyegetőzés, a lökdösődés és más fizikai erőszak is a közösség tagjaival és támogatóival szemben.

Az RTL híradója megkereste a kormányt a homofób támadásokkal kapcsolatban, akik azt a választ adták, hogy

a magyar kormány minden bűncselekményt elítél, a hatóságok pedig a törvény teljes szigorával lépnek fel az ilyen esetekben.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató