2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A luxemburgi külügyminiszter népszavazást akar a magyar EU-tagságról

Nagyon szúrja a szemét a nyugat-európai politikusoknak a magyar gyermekvédelmi törvény. "Az EU-nak népszavazást kellene tartania arról, hogy továbbra is el akarja-e tűrni Orbánt az EU-ban" - mondta Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Der Spiegelnek.- számol be a bennfentes.net.



A háttérben egy vitatott magyarországi törvény körüli konfliktus áll, amely a nem heteroszexuális emberek ellen irányul.

 

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter népszavazást szorgalmazott arról, hogy Magyarország az EU-ban maradjon-e.

"Az EU-ban népszavazást kellene tartani arról, hogy akarják-e még tolerálni Orbánt az EU-ban" - mondta Asselborn a Der Spiegelnek szerdán. Meg van győződve arról, hogy az eredmény egy egyértelmű "nem" lesz. Bár az uniós szintű népszavazás eszköze még nem létezik, el kellene gondolkodni a bevezetésén.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerdán népszavazást hirdetett a gyermekvédelmi, vitatott törvényről. A törvény többek között megtiltja az olyan reklámokat, amelyekben a homoszexuálisok vagy transzszexuálisok a normalitás részeként jelennek meg. Az EU Bizottsága ezt diszkriminatívnak tartja, és lépéseket tett Magyarországgal szemben.

A népszavazás nem egy egyszerű igen vagy nem szavazat a tényleges törvényre. A kormány által a törvény tartalmára vonatkozóan meghatározott öt kérdés alapján kell megtartani.

Orbán szerint a kérdések között szerepel majd, hogy a magyarok támogatják-e a kiskorúak szülői beleegyezés nélküli szexuális felvilágosítását, hogy lehet-e nemi átalakító műtétet hirdetni a gyerekeknek, és hogy lehet-e ilyen műtétet végezni gyerekeken.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató