2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Először szerepel transznemű modell a Sports Illustrated címlapján

A 27 éves Leyna Bloom az egyik címlap"lánya" a sportmagazin fürdőruha-kiadásának.

 

Leyna Bloom az első transznemű modell, aki helyet kapott a Sports Illustrated sportmagazin nyári kiadványának, a fürdőruhákat bemutató lapszámnak a címlapján. Rajta kívül Naomi Osaka teniszező és Megan Thee Stallion rapper is a Sports Illustrated címlaplányai lettek.

A "független" HVG beszámolója szerint: 27 éves Bloom súlyos traumákat cipel magával, gyerekként megerőszakolták, és sokáig nem mert előbújni a valódi nemi identitásával. A coming outra hét évvel ezelőtt került sor, addig attól tartott, hogy megrémülnének tőle az emberek, ha megtudnák róla, hogy transznemű, akár bántanák is. 2014-ig nem gondolta, hogy a világ készen áll erre a lépésre - mondta korábban a Varietynek.

A coming out óta Leyna Bloom sikeres modell: ő volt az első felvállaltan transznemű nő, aki a párizsi divathét kifutóján is szerepelt, és az első színesbőrű transznemű nő, akit az indiai Vogue a címlapján szerepltetett. Bloom legutóbb a cannes-i filmfesztiválon vett részt, mint színész: a Port Authority című filmben kapott főszerepet.

"Ez a pillanat sok fájdalmat gyógyít meg a világon. Megérdemeltük ezt a pillanatot: millió évet vártunk arra, hogy megmutathassuk magunkat, mint túlélőket, és, hogy láthatóvá váljunk mint csodákkal teli, teljes értékű emberek" - írta a modell a Sports Illustratedben való megjelenés kapcsán.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató