2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gulyás: Brüsszel egyértelműen megtámadta Magyarországot

9 órakor kezdődött az e heti Kormányinfó, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatója a kormányzati intézkedésekről. 

Gulyás Gergely arról beszélt, az elmúlt hetek megmutatták, hogy Brüsszel egyértelműen megtámadta Magyarországot, ami a miniszter szerint a gyermekvédelmi törvény miatt volt. Már megállapodtunk a helyreállítási tervről, ezt a vitát nyitotta újra Brüsszel, mondta a miniszter, és hozzátette: a kormány szerint az ügy a legfontosabb, az újonnan bejelentett és januárban, februárban megtartható gyereknépszavazás népszavazás pedig segít megerősíteni a kormány pozícióit ebben a vitában.

„Általános támadás indult a gyermekvédelmi törvény ellen”

– fogalmazott Gulyás Gergely.

Ekkor lehet a népszavazás

A legdemokratikusabb eljárás a népszavazás - mondta a miniszter. 1989 óta fontos ügyekben a népszavazás rendkívül fontos volt. Legkésőbb idén év végén, vagy éppen az év elején meg lehet tartani a népszavazást - mondta Gulyás. 
 
A magyar állam előfinanszírozza a helyreállítási terv pályázatait
 
Gulyás a helyreállítási alappal kapcsolatban elmondta, folyamatosan tárgyal a kormány az Európai Bizottsággal, de közben döntött a kormány arról, hogy a pályázatokat ki fogják írni, azokat elbírálják és kifizetik, a magyar állam megelőlegezi ezt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató