2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Népszavazás: őrjöngenek a nyugati balliberálisok

A francia jobboldal szerint Orbán Viktor leckét adott demokráciából, náluk ugyanis nem kérdezték meg az embereket például a bevándorláspolitikáról sem.

Külföldi méltatást és támadást is kapott Orbán Viktor tegnapi bejelentése az interneten. A baloldal ismét szankciókat követel.

Szinte felrobbantotta a Twitter közösségi oldalt a gyermekvédelemről szóló magyar népszavazás híre.

A jobboldal a magyar kormányt méltatta, a liberálisok őrjöngtek.


Hyun-Ho Cha, az Amnesty International németországi szóvivője szerint a népszavazás csak a demokrácia illúziója, mivel Magyarországon gyakorlatilag nincs többé az államtól független média. A Soros-alapítvány által is támogatott szervezet munkatársát egyébként emlékeztették a Twitteren arra, hogy a nem éppen kormánypárti Erosito.hu oldal saját bevallása szerint harminc független médiumot szemléz, és még többet tervez bevonni. Az Amnesty International holland szervezete közölte: nem népszavazást kell tartani, hanem visszavonni a jogszabályt. Andy Legon, a szintén a Soros-hálózathoz tartozó Avaaz brit aktivistája szerint a homofóbia és transzfóbia melegágya lesz a referendum.



Katja Mast német szociáldemokrata politikus szerint az emberi jogokról nem lehet szavazni. Reinier van Lanschot, a Volt páneurópai párt társelnöke közölte, a népszavazás megosztó és polarizáló eszköz, és semmiképp sem lehet a diszkrimináció igazolására használni.



A német szabaddemokrata (FDP-s) Jens Brandenburg úgy reagált: „a demokrácia több, mint a többség diktatúrája”.

Honfitársa, a zöldpárti Hannah Neumann szerint a kisebbségi jogokról nem dönthet a többség.

Maximilian Krah, az Alternatíva Németországnak (AfD) európai parlamenti képviselője szerint Orbán Viktor minden valószínűség szerint megnyeri a népszavazást, az uniót azonban ez nem fogja befolyásolni, számukra ugyanis az LMBTQ fontosabb, mint a demokrácia,

hiszen a baloldali emberjogi felfogás totalitárius.

Thierry Mariani, a francia Nemzeti Tömörülés politikusa szerint Orbán leckét ad demokráciából, megkérdezi az embereket arról az ideológiáról, amit az EU rájuk akar erőltetni.

„Mikor lesz Franciaországban népszavazás a bevándorlásról?”

– vetette fel.

Lukas Steinwandter, a német Junge Frei­heit szerkesztője azt írta,

Orbán okos döntést hozott,

és hozzátette, vajon az EU antidemokratikusnak bélyegez-e majd egy egész, szabadságszerető népet, ha nagy többséggel beáll a pedofilellenes törvény mögé.

Nem elégedettek egyébként maradéktalanul Brüsszelben az Euró­pai Bizottság (EB) jogállamisági jelentésével. Katarina Barley, az Európai Parlament német szociáldemokrata alelnöke máris további lépéseket akar látni. A politikus szerint ha az EB komolyan veszi a saját jelentését, az elég alapot szolgáltat arra, hogy hazánkkal és Lengyelországgal szemben alkalmazzák a költségvetéshez csatolt kondicionalitási mechanizmust.

A korábban a magyarok és lengyelek „kiéheztetését” sürgető Barley elvárásaihoz érdemes felidézni, hogy maga Vera Jourová EB-alelnök ismerte el korábban, hogy a sokat támadott gyermekvédelmi törvény kapcsán nem vethető be a mechanizmus, az ugyanis az unió pénzügyi érde­keit hivatott védeni.

Forrás: Magyar Hírlap

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató