2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Bráner Koloman kidobná az Európai Néppártból a KDNP-t

Brenner Koloman, a jobbikos képviselő közölt publicisztikát Ausztria egyik napilapjában, a Die Pressében. 

Az írásában kifejtette: Orbán Viktor minden eszközt bevet, hogy legyőzze az ellenzéket. A Pegasus-botrány Brennert a kommunista egypártrendszerre emlékezteti a cikk szerint.

Brenner megírta: „Ezt a kémprogramot egyetlen más EU-tagállamban sem alkalmazták, de olyan tekintélyelvű államokban igen, amelyekkel Orbán és társai szoros kapcsolatot ápolnak.” Az Országgyűlés alelnöke később azt fejtegette, hogy a Fidesz igyekszik megbénítani a nemzetbiztonsági szolgálatokat elvben ellenőrző országgyűlési szerv, a Nemzetbiztonság Bizottság munkáját, amelyet a kollégája az alagutas Stummer vezet.

Hozzátette, hogy mind az Európai Néppárt, mind az EU túl sokáig elnézte és bőkezűen finanszírozta Orbán rendszerét. „A Magyarországon hivatalosan létező, de mérhető társadalmi támogatottság nélküli Fidesz-szatellitpárt, a KDNP képviselője továbbra is az EPP soraiban ül. … az EPP-nek is meg kellene szabadulnia ettől a maradványtól, ha egy kis hitelességet akar szerezni magának.” – szólított fel a Die Pressében az Országgyűlés ellenzéki alelnöke.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató