2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

The Times: Orbán Viktor „próbára teszi” az EU türelmét a népszavazással

A brit lap szerint a referendum csak a figyelem elterelését szolgálja a nemrégiben kirobbant állítólagos telefonlehallgatási botrányról.

Orbán Viktor miniszterelnök tovább emelte a tétet a Brüsszellel szembeni összecsapásaiban a homoszexualitás és a nemváltás kiskorúaknak való „megjelenítését vagy népszerűsítését” tiltó – bírálói szerint a homoszexualitást a pedofíliával összemosó – magyar jogszabályról tartandó népszavazás szerdai bejelentésével – írta a The Times. A brit lap közli, Orbán Viktor a Facebook-oldalán közzétett videóban ismertette a népszavazásra bocsátott öt, erősen irányított kérdést, és kijelentette: Brüsszel ismét támadást indított Magyarország ellen, és beavatkozik az ország belügyeibe.

A The Times azt állítja, a magyar miniszterelnök azzal vádolta az EU-t, hogy az LMBTQ-ellenes törvény elfogadása miatt késlelteti a magyar helyreállítási terv jóváhagyását. A cikk idézi a magyar ellenzéki politikusok nyilatkozatait is, és hozzátette: a jövőre választások elé néző Orbán Viktor a gyermekek védelmét szolgáló kezdeményezésként állítja be a népszavazást, miután hosszú ideig a migránsellenességre építette kampányait. Ez a lépés sokak szerint csak a figyelem elterelését szolgálja a nemrégiben kirobbant telefonlehallgatási botrányról – jegyzik meg.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató