2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kunhalmi: Az MSZP és a Pride között van közös metszet

Az MSZP-s politikus Gulyás Gergely legutóbbi Kormányinfón tett kijelentésére utalt a Blikk helyszíni tudósítójának kérdése kapcsán.

 

"Bárcsak ne kellene felvonulni, mert ez a felvonulás megint csak arról szól, hogy Magyarországon, hogy egy társadalmi kisebbséget és egy csoportot kipécézett magának az állampárt, és egyszerűen hergeli ellenük az egész országot gyűlöletet keltve" - nyilatkozta a Blikk helyszíni tudósítójának Kunhalmi, aki szerint már évek óta többségben vannak a heteroszexuálisak a felvonuláson.

A politikus azt is megjegyezte, az MSZP tudja és elismeri, hogy a szocialisták és a Pride között van közös metszet. Kunhalmi ezzel arra utalt, hogy Gulyás Gergely a legutóbbi Kormányinfón a Telex újságírójának azon kérdésére, hogy lesz-e fideszes felvonuló a pride-on azt választolta: "Az érintetti kör nem fedi egymást az én tudomásom szerint. Nincs metszete".


"Van ám és van egy LMBTQ közössége is az MSZP-nek, aminek egyben az alapítója vagyok heteroként. Egyébként én nem tudom, hogy az MSZP-ben ki az és ki nem az, egyeszrűen nem téma. Nem ez alapján dől el az, hogy ki a barátom, ki nem, kivel szeretnék együtt dolgozni, kivel nem. Az lenne a normális ha ez egyszerűen tényleg magánügy lenne, és nem egy olyan dolog ami ellen hergelni lehet embereket" - fogalmazott.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató