2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Norvég külügyminiszter: a magyar kormány politikája miatt érzett aggodalom hónapról hónapra mélyül

A norvég kormány megpróbálja valahogy támogatni a magyar "civil" szervezeteket az után is, hogy a magyar kormány nem fogadta el a Norvég Alap pénzeinek elosztási módját - ígérte Ine Eriksen Søreide.

Arról is beszélt: hónapról hónapra mélyül az itteni helyzet miatt érzett aggodalom.

A miniszter úgy fogalmazott: elképzelhetetlen lett volna, hogy a magyar kormány áthágja a nagyon szigorú szabályozást, de

„ha a kormány nem tudja elfogadni azokat az alapelveket, amelyekben a tizennégy másik kedvezményezett országgal egyetértünk, akkor meg kell húznunk a határt”.

A magyar kormánynak arra a kommentárjára, hogy ez a pénz nekünk jár, Søreide azt mondta: a felajánlás önkéntes, de azt látják, hogy a magyar civil szervezeteknek szükségük van erre a pénzre, „tehát meg kell próbálnunk más utakat keresni, hogy támogassuk őket”. Ez azonban nem lesz egyszerű, ahogy a magyar kormány megnehezíti a civil szervezetek működését – ismerte el.

A norvég külügyminiszter arról is beszélt, hogy a magyar kormány politikája miatt érzett aggodalom „hónapról hónapra mélyül”, legújabban a pedofilokat a melegekkel összemosó törvény számít igazán aggasztónak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató