2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Siklósi Gergely a címvédőt kiejtve jutott elődöntőbe

A 23 éves párbajtőröző parádés játékkal került éremközelbe.

Siklósi Gergely magyar idő szerint vasárnap délelőtt 15-12-re verte meg az olimpiai címvédőt, a dél-koreai Pak Szang Jungot verte meg. Az elődöntőben az olasz Santarelli lesz az ellenfele, akivel még a mai napon megmérkőzik 12:00 körül.

Siklósi türelmesen kezdte a vívást, 30 másodperc után adta az első tust, és bár jobban játszott, a szünetre 6:6-os állással vonultak a felek.


Az eredmény végig szoros maradt, a második három percet egy Siklósi-tus zárta, 10:9-cel fordultak rá a találkozó végére, a dél-koreai vezetettt.

Siklósi az újrakezdés után másodpercek alatt egyenlített, majd a vezetést is visszaszerezte egy látványos akcióval (10:11). Jött egy újabb együttes, ami az asszó ezen periódusában abszolút jónak tűnt. Siklósi egy újabb egylámpás találattal erősítette meg ezt (10:12), majd jött egy újabb együttes (11:13). A dél-koreai ellenfele még feljött 12:13-ra, de Siklósi gyorsan elhúzott megint, ahonnan nem volt megállás: elelnfele a pást végébe hátrált, és próbálta meglepni Siklósit, eredménytelenül. A honvéd párbajtőrözője viszont egy találat után eldöntötte az egészet, ezért a 23 éves párbajtőröző a legjobb négy közé került.

Zárkózott a dél-koreai, hiába próbált közbeszúrni Siklósi, nem sikerült (12:13), de aztán rögvest jött egy újabb tiszta találat a magyar fiútól (12:14). A dél-koreai a pást végébe hátrált, egy-egy hirtelen kiszúrással próbálta meglepni Siklósit, ám ezek rendre rövidek voltak, míg a Honvéd párbajtőrözője találni tudott, és ezzel lezárta az asszót.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató