2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A mai nap hőse: Márton Anna, aki sérülten a fájdalmat leküzdve, könnyek között nyert

A nap drámája és hőstette eddig egyértelműen Márton Annaé, akinek az előző év végén szakadt el a szalag a bal térdében, a műtétre nem volt idő, így a térdkörnyéki izmok speciális megerősítésével készült fel Tokióra – az első asszójában, 4:4-nél azonban kiugrott az a térd... Viszont némi ápolás után, bicegve, könnyek között nyert!

Térdsérülés ide vagy oda, Márton Anna újabb győzelmet aratott a női kardozók egyéni versenyében a tokiói olimpián. A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes kardvívó a dél-koreai Csoj Szu Jont verte meg a nyolcaddöntőben. 

Összefoglaló

Márton két egymást követő tussal kezdett, a dél-koreai pedig rögvest fegyvercserét kért. A jó kezdés mellett biztató jelnek tűnt, hogy Márton eközben bicegés közben járt-kelt a pást baloldalában. A fegyvercsere után is a vb- és Eb-bronzos magyar irányított, rendkívül agresszíven támadta a dél-koreait, aki egy-egy védés és visszaszúrásból tudott tust szerezni ebben a periódusban (4:1).

A következő periódus viszont Csoj Szu Joné lett, aki három egymást követő találattal egalizált. Kiegyenlítődött a küzdelem, előbb Márton adott két tust, majd a dél-koreai adott kettőt (6:6). Az egyperces szünethez a 30 esztendős Csoj 8:7-es vezetésével érkeztünk – az ázsiai vívó az asszóban először került előnybe.

Márton tussal kezdett a szünet után, majd jött egy újabb elsőre neki megítélt találat, amit aztán a videó alapján módosított a vezetőbíró (8:9). De a BVSC vívója nem zökkent ki, fordított, sőt, zsinórban három találatot adott (11:9). Innentől hol két, hol egy tussal vezetett a magyar egészen 14:12-ig. Majd remek védekezés után visszavágva le is zárta az asszót és ezzel kivívta a nyolc közé kerülést! (15:12)

Forrás: NSO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató