2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Felmérés: A magyarok nagy része betiltatná a Pride-ot

A kormánypártiak több mint fele visszataszítónak és természetellenesnek nevezte a homoszexualitást.

Mindössze az emberek 45-47 százaléka tartja természetesnek, ha egy homoszexuális párral találkozik – derült ki a Publicus Intézet közvélemény-kutatásából, amit a Népszava kérésére készítettek csaknem 1500 fő megkérdezésével június végén.

A felmérés szerint az azonos neműek közötti kapcsolatot a kormánypárti válaszadóknak mindössze 13-15 százaléka tartja természetesnek, az ellenzékieknek viszont a 68-70 százaléka.

A Népszava cikke szerint a magyar társadalom 77 százaléka támogatja, hogy a homoszexuális párok regisztrált élettársi viszonyban élhessenek, a házasságkötést és az örökbefogadást is sokan, a válaszadók 62 százaléka fogadja el, azonban a kormánypárti szavazók óriási arányban, a jobbikosok és a vallásosok pedig ehhez képest mérsékeltebben de minden kérdésben elutasítóbbak az ellenzéknél.

A fideszesek 42 százaléka nem ért egyet a regisztrált élettársi kapcsolat engedélyezésével (ez a jobbikosoknál 35 százalék), 78 százalékuk a házasságkötésükkel (a jobbikosoknál ez a mutató 43 százalék), 80 százalékuk azzal, hogy gyermeket fogadhassanak örökbe (a jobbikosoknál ez 44 százalék).

A közvélemény-kutatás szerint a kormánypárti szavazók több mint fele pedig egyszerűen visszataszítónak és természetellenesnek nevezte a homoszexualitást, ez az arány az összes megkérdezett körében 22 százalék.

A válaszolók szerint a Pride felvonulást be kellene tiltani a fideszes többség által elfogadott törvény szellemében. A kormánypárt szavazóinak 65 százaléka gondolja így – olvasható a cikkben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató