2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Ma sem bukik Orbán: 300 ellenzéki sétálgat a 40 fokban Budapesten

A demonstrálók a megfigyelési hiszti miatt gyűltek össze.

A Momentum kezdeményezésével ellenzéki tüntetés kezdődött hétfőn Budapesten, a Terror Háza előtt. A demonstráció oka az óriási visszhangot kiváltott megfigyelési hiszti, a Pegasus-ügy.

 

A tüntetők 18 órakor kezdtek gyülekezni a Terror Háza előtt, majd elindultak a Fidesz Lendvay utcai székháza felé. Itt beszédek is hallhatóak lesznek, a felszólalók között van többek közt a momentumos Donáth Anna, a DK-s Arató Gergely, illetve az Új Világ Néppártot vezető, miniszterelnök-jelölt Pálinkás József is.

 

A tüntetés Facebook-eseményénél a szervezők korábban azt írták, hogy

a Fidesz gyakorlatilag ugyanúgy viselkedik, mint a szocializmus idején a pártállam. Nem elég, hogy a hozzá hű oligarchákat hízlalja, a független állami intézményeket hozzá hű káderekkel tölti fel, ellenőrzése alá vonja a médiát, vagy mint a tanácsrendszerben, a központi pártvezetés dönti el, hogy melyik város mennyi pénzt kap".

A rendezvényen eddig mintegy 3-400 ember gyűlt össze.

 

Több momentumos mellett korán ott volt Márki-Zay Péter, aki Bródy Jánossal beszélgetett, Pálinkás József, Hadházy Ákos, Szél Bernadett. Többen kék szalagot viseltek, amit Márki-Zay Péter a hétvégén hirdetett meg a korrupcióellenes mozgalom jelképének.

A rendőrség a Vörösmarty utca és Csengery utca felől fogta közre a tüntetőket, a Vörösmarty ucát lezárták.

A demonstráció negyed hétkor vonulással kezdődött az Andrássy úton.

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató