2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

"Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy azt mondhatom, meleg férfi és olimpiai bajnok vagyok" - mondta a brit versenyző

A páros toronyugrás 2000-ben került be az olimpiai programba. A férfiak szinkrontoronyugró versenyeket többnyire a kínai sportolók uralják, így egy kivétellel mindig kínaiak nyerték az olimpiai aranyat is. Tokióban azonban ezúttal a brit Tom Daley és Matty Lee párosa nyert minimális, mindössze 1,23 pont különbséggel. A világbajnoki címvédő Cao Jüan–Csen Aj-szen-páros ezüstérmet kaptak. 

„Hihetetlen, ami történt, főleg Rio után, ahol végtelenül csalódott voltam, mert úgy gondoltam, ott van a legnagyobb esélyem érmet nyerni. De a férjem azt mondta, nem ott ér véget a történetem. Azt mondta, hogy a fiunk látni fogja, ahogy olimpiát nyerek” – mondta a sportoló a győzelem utáni sajtótájékoztatón, ahol üzent a meleg fiataloknak is. A sportoló másságát 2013-ban vállalta fel a nyílv ánosság előtt. 

„Amikor fiatalabb voltam, mindig úgy éreztem, hogy egyedül vagyok, különbözöm a többiektől, nem illek közéjük, és van valami bennem, ami miatt sosem leszek olyan jó, amilyennek a társadalom elvárná. Remélem, hogy az LMBT fiatalok most látják, hogy bármilyen magányosnak is érzik magukat, valójában nem azok, és bármit elérhetnek Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy azt mondhatom, meleg férfi és olimpiai bajnok vagyok” – mondta a brit sportoló. 



A 27 éves Daley, a brit műugrás jelenlegi legismertebb alakjának számít, aki 2008-ban 14 évesen mutatkozott be a pekingi olimpián. Londonban és Rióban bronzérmet szerzett, így most ért sportolói karrierje csúcsára. Korábbi két egyéni világbajnoki címe közül az egyiket Budapesten nyerte a FINA 2017-es vizes világbajnokságán. A sportoló férje Dustin Lance Black amerikai forgatókönyvíró, producer, akivel együtt nevelik kisfiukat, Robbie-t, akit béranya hozott világra 2018-ban.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató