2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A Jobbik közleményben tudatja, minden tagjuk nyugodtan mehet a Pride-ra

Kibogoztuk a szálakat: azért nem indult a Jobbikban belső eljárás a párttársa által feljelentett Pride-ozó politikus ügyében, mert az etikai és fegyelmi bizottság megvizsgálta a kérdést, és úgy döntött, nincs is miért eljárást indítani.- számol be a HVG, amelynek a cikkét ismertetnénk.


Az etikai és fegyelmi bizottság minden egyes beadványt megvizsgál, és dönt arról, hogy etikai vagy fegyelmi eljárást indít-e az adott ügyben. Jelen esetben is ez történt, a bizottság megvizsgálta a beadványt, de arra tekintettel, hogy a párt nem tiltotta meg tagjainak magánszemélyként a részvételt a Pride-rendezvényen, nem indított és nem folytat le etikai vagy fegyelmi eljárást Bereczki Miklóssal szemben.

Portálunk is beszámolt arról, miszerint a Jobbik újpesti önkormányzati képviselője, Szabó Balázs fegyelmi eljárást kezdeményezett a pártban a szintén jobbikos Bereczki Miklós ellen, amiért politikustársa részt vett, sőt egy molinót maga elé tartva vonult is a hétvégi Pride-on.

Staudt Gábor, a párt etikai és fegyelmi bizottságának vezetője ezután azt nyilatkozta, hogy minden hasonló panasz esetén lefolytatja az etikai testület a vizsgálatot, így Bereczki Miklós esete sem kivétel. Nem sokkal később azonban a Jobbik kiadott egy közleményt, miszerint nem indítanak etikai vizsgálatot az ügyben, mert “a néppárti Jobbik egy valódi néppárt, ennek jegyében pedig, miközben a Jobbik nem vett részt Pride-on, nem is szól bele abba, hogy tagjai magánemberként milyen rendezvényeken vesznek részt".

Ezután a hvg.hu kérdésekkel fordult a párthoz a tisztánlátás miatt, mivel nem volt világos, hogy az etikai testület végül le is folytatta a vizsgálatot, majd arra jutott, hogy Bereczki magatartása nem sértette a párt alapszabályát, vagy valamilyen okból egyáltalán nem is indult meg az eljárás. A Jobbik azt válaszolta, hogy volt vizsgálat, de azt nem neveznék fegyelmi vagy etikai eljárásnak.

Közölték: “Az etikai és fegyelmi bizottság minden egyes beadványt megvizsgál, és dönt arról, hogy etikai vagy fegyelmi eljárást indít-e az adott ügyben. Jelen esetben is ez történt, a bizottság megvizsgálta a beadványt, de arra tekintettel, hogy a párt nem tiltotta meg tagjainak magánszemélyként a részvételt a Pride-rendezvényen, nem indított és nem folytat le etikai vagy fegyelmi eljárást Bereczki Miklóssal szemben.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató