2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

TASZ: a gyermekvédelmi törvény célja a megfélemlítés

„Úgy tűnik, a kormány az utóbbi időben szereti a jogalkotás termékeit politikai és nem jogi eszközökként szemlélni” – véli a szervezet magánszféraprojektjének vezetője.

Asbóth Márton, a TASZ magánszféraprojektjének vezetője szerint a pedofilellenes törvény inkább politikai kiáltvány, mint jogszabály. Úgy véli: a cél a megfélemlítés, annak a gondolatnak az elültetése, hogy ez tilos, „ne szólj szám, nem fáj fejem, jobban járok, ha elkerülöm ezeket a kényes helyzeteket” – olvasható a klubradio.hu-n. 

Asbóth szerint úgy tűnik, hogy a kormány az utóbbi időben szereti a jogalkotás termékeit politikai és nem jogi eszközökként szemlélni. Ezért vannak bajban, amikor ennek az „idézőjelben vett jogszabálynak” a rendelkezéseit kell elemezni, mert a TASZ szakembere szerint

ez a törvény inkább egy politikai kiáltvány.

Nem nagyon teremtett a kormány olyan helyzetet, amelyben bíróságnak kellene mérlegelnie. Sem büntetőjogi, sem szabálysértési felelősség nincsen – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy amikor egy fiatal tele van kérdésekkel, próbálja megtalálni saját identitását, azon gondolkodik, hogy lehetséges, hogy ő is az LMBTQ-emberek közé tartozik, akkor nagyon fontos, hogy válaszokat kapjon a kérdéseire. Fontos továbbá Asbóth szerint, hogy tisztában legyen azzal, hogy ezek létező érzések, vannak hasonló emberek. A TASZ projektvezetője úgy véli ez nem a szexualitásról szól, nem arról, hogy ki mit csinál a hálószobában, hanem arról, hogy ezek az emberek megtalálják a helyüket a társadalomban (legyen az akár egy olyan mikroközösség, mint az osztály).


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató