2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Csekk Katalin reagált: mosolygok a fideszes OLAF bejelentésen

A Fidesz az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordul Cseh Katalin és céghálójának ügye miatt. A Momentum EP-képviselője szerint a vád „minden alapot nélkülöz”.



Deutsch Tamás közölte, hogy a Fidesz az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordul Cseh Katalin és céghálójának ügye miatt. Szerintük ugyanis felmerül az európai uniós támogatásokat érintő csalás gyanúja.

Cseh Katalin később közleményében úgy reagált a bejelentésre, hogy „van abban valami megmosolyogtató, amikor a Fidesz emleget OLAF-vizsgálatot, már csak azért is, mert az elmúlt években pont a Fidesz volt az, aki mindent megtett, hogy ellehetetlenítse az uniós ellenőrzéseket”.

„De legalább most beszélhetnek a fideszesek az OLAF munkatársaival Tiborcz Istvánról, az Elios-ügyről és a többi, kormányközeli visszaélésről” – fogalmaz Cseh, aki szerint azért támadják, mert elérték, hogy a Fidesz ne tudjon „nyakló nélkül lopni az uniós forrásokból”. „Ez fáj nekik, ezért kezdtek minden alapot nélkülöző lejáratási kísérletbe” – vélekedik a Momentum EP-képviselője.

„Természetesen állok minden vizsgálat elé, hiszen pontosan tudom: a propaganda vádjai minden alapot nélkülöznek” – teszi hozzá közleménye végén.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató