2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

FeGyőr: A Momentum a garancia a korrupció elleni fellépésre

Portálunk is beszámolt a Závecz legutóbbi, az ellenzéki miniszterelnök-jelöltekről szóló kutatásáról, amelyből kiderül: három politikusnak van komoly esélye az előválasztás megnyerésére. Az adatfelvétel időpontjában a támogatottságok alapján Jakab Péter (28%) vezet, mögötte szorosan Dobrev Klára (27%), tőlük kissé lemaradva Karácsony Gergelynek (24%). Tizenkét százalékot kapna Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, míg a további két jelölt választottsága a vizsgált rétegben 5 százalék alatti.

A 12 százalékos eredményre így reagált a Momentum elnöke a közösségi oldalán: „lépésről lépésre haladunk: a Závecz legújabb felmérése szerint a Momentum miniszterelnök-jelöltjeként az előválasztáson részt vevők 12%-a támogatna. Ez az eredmény is azt mutatja: még egyáltalán nincs lejátszva az előválasztás, a következő célunk pedig az, hogy bejussunk a második fordulóba”.

Hozzátette: „a Momentum Mozgalom a garancia a korrupció elleni határozott fellépésre – nem véletlenül támogatjuk egyedüli pártként Hadházy Ákost Zuglóban. Támogassátok a Momentum jelöltjeit és engem az előválasztás első fordulójában, hogy egy tisztességes Magyarországot építhessünk 2022 után!”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató