2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Jákob: A magyar családvédelem a kormányváltással kezdődik

A legtöbben azért nem mernek gyermeket vállalni, mert nem tudják, mit hoz a holnap.

„Azért szavazok rád, hogy ő itthon nőhessen fel. Amikor ezt mondják az embernek egy fórumon, akkor döbben rá igazán, mekkora felelősséget vállal az, aki miniszterelnöknek jelentkezik.

És nemcsak azért, hogy a most megszülető csöppségek itthon nőhessenek fel, hanem azért is, hogy a még meg nem születettek egyáltalán megszülethessenek.

Ma a legtöbben azért nem mernek gyermeket vállalni, mert nem tudják, mit hoz a holnap: lesz-e hol lakni, lesz-e miből nevelni, taníttatni a gyermekeinket. Nem akarnak sokat a fiataljaink, csak kiszámíthatóságot.

Egy családi fészket és hosszútávú, kiszámítható jövedelmet, amiből meg lehet élni akkor is, ha az ember gyermeket vállal. Ahhoz, hogy ez így legyen, állami bérlakásépítési programot fogunk indítani, hogy ne 20 éves lakáshitellel kezdődjön a nagybetűs élet.

Meg fogjuk duplázni és értékállóvá tesszük a családi pótlékot, minimálisra csökkentjük a gyermekneveléshez szükséges termékek és az alapvető élelmiszerek áfáját, garantálva azt, hogy az áfacsökkentést ne nyelhessék be a kereskedők.

És ami a legfontosabb: olyan gazdaságpolitikát fogunk folytatni, amely a minőségi munkát minőségi bérrel jutalmazza. Az Európai Unió mindezt már most 6000 milliárd forinttal támogatná. Az Orbán-kormány a feléről lemondott, mert nem lophatja el. A másik felét meg nem kapja meg, mert el akarja lopni.

A magyar családvédelem a kormányváltással kezdődik. Szabadságot és jólétet minden magyarnak!”- zárta lájkvadászatát Jakab.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató