2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Potocskáné is bevizsgáltatja a telefonját

Ő az a politikus hölgy aki aludt a Balaton-parton és élőben közvetítette azt.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője, Soproni Tamás (Momentum) Terézváros polgármestere és Róna Dániel politológus-közgazdász is azt mondták, hogy tervezik, hogy bevizsgáltatják a telefonjukat, hogy lehallgatják-e a Pegazus-botrány keretében.



Soproni szerint olyan érintetti számokat lehet hallani, hogy most már az ő szintjük is komolyan felmerül, mint a potenciális megfigyeltek köre. Az ügy valóságtartalmára szerinte a kormány mozgása a bizonyíték: ahogy reagálnak, az mindent elárul – mondta Terézváros momentumos polgármestere.

Potocskáné szerint ők, mint ellenzéki országgyűlési képviselők, nyilvánvaló célpontjai lehetnek a kormányzati megfigyelésnek. De nem csak ők, hanem a magánemberek is, szerinte saját bőrükön érzik, hogy ez őket is érintheti és amikor a kormány magánéleti kérdésekre is kíváncsi, az sokaknak ijesztő lehet.

Róna Dániel azt mondta, már annyian érdeklődnek nála a bevizsgáltatásról, hogy ő is megteszi. A megfigyelési ügyről szerinte még mindig nem lehet tudni, hogy milyen hatása lesz. Az elemző számít újabb nevek nyilvánosságra kerülésére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató