2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Verstappen: A gulyás sosem maradhat ki, ha Magyarországon vagyok

Hamilton és Vettel után végre egy normális nyilatkozat, köszönjük!

A Red Bull holland vb-éllovas versenyzője nemcsak a magyar pályát szereti, hanem az itteni szenvedélyes szurkolókat is.

Ezen a hétvégén rendezik a 36. Formula–1-es Magyar Nagydíjat,Verstappen nyilatkozott.

Jól vagyok, készen állok a harcra, ahogy mindig

– kezdte Max Verstappen a Brit Nagydíjon történt bukását firtató kérdésre reagálva. Ezt követően a Magyar Nagydíjjal kapcsolatos gondolatait is megosztotta a jelenlévőkkel a Red Bull versenyzője.

Évente általában 2-3 alkalommal, ha tehetem eljövök Budapestre, mert ez egy gyönyörű város, szép épületekkel, amiket érdemes megnézni. A magyar emberek imádják a versenyzést, igazi szenvedéllyel szurkolnak

– mondta Max Verstappen.

Ezután a holland elárulta, miért szereti annyi versenyző a mezőnyből a magyar pályát.

Ez egy igazi versenypálya, sok kihívást jelentő kanyarral és kombinációval. Kemény itt versenyezni, de ezt akkor értettem meg igazán, amikor először kipróbáltam. Nem könnyű, hiszen a kör elejétől kezdve végig koncentrálnod kell, de ez benne a jó, szerintem ezért is szeretjük annyira.

A Hungaroringre ezen a hétvégén, 2019 után visszatérhetnek a szurkolók is a lelátókra, ami Verstappen szerint valóban segíti a versenyzőket

Mindig öröm, ha sok néző van kint a pályán. Nagy motivációt jelent és extra erőt ad, ha látod őket az autóból. Szurkolók nélkül egyszerűen nem tudod kihozni magadból azt, amire valójában képes vagy

– mondta a holland versenyző.

Mi az, amit a holland sose hagyna ki - kérdezték...

„A GULYÁST!”

 – jött a gyors és határozott válasz.

Imádom a leveseket, ha van lehetőségem, akkor az étkezésekben mindig beiktatom őket. A gulyáslevest pedig nagyon szeretem, sosem maradhat ki, ha Magyarországon vagyok.

Az online interjú vége felé a nyári labdarúgó Európa-bajnokság is szóba került. Habár Verstappen Hollandia szereplésével nem volt elégedett, a magyar válogatottéval viszont annál inkább.

Sajnos nem azt láttam a holland válogatottól, amit vártam. Ezzel szemben viszont a magyar csapat nagyon jól játszott, főleg a németek ellen. Azt a csoportot (a németek mellett még a világbajnoki címvédő franciák és az Eb-címvédő portugál válogatott volt velünk együtt, a szerk.) nagyon nehéz volt túlélni, de a magyarok mindent beleadtak, fantasztikus szenvedéllyel és odaadással játszottak. Voltak olyan csapatok, amelyek továbbjutottak, de közel sem mutattak olyan szenvedélyes játékot, mint a magyarok.

Pénteken már Verstappen is autóba pattan, hiszen 11.30-tól az első szabadedzéssel valóban megkezdődik a 36. Magyar Nagydíj.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató