2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Die Welt: A magyar ellenzék egy valószínűtlen koalíció

A német lap az ellenzék esélyeit latolgató részletes közleményben úgy fogalmazott, hogy egy ilyen széles spektrumú koalíció feszültségeket és rivalizálást jelent.


A cikk szerzője azt írja, nem világos, hogy „az ultrajobbtól a baloldalig” tartó, hat pártból álló koalíció kormányra jutása esetén hogyan tudna működni az EU-val való „újrakezdés”.

A sokszínű ellenzék közti értékbeli ellentétek legutóbb a vitatott gyermekvédelmi törvény megszavazásakor is kiéleződtek, amikor a Jobbik a törvény mellett szavazott a Fidesszel.

Jakab Péter ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: „Még ha csak egyetlen gyermeket is tudunk megmenteni egy szexuális bűnözőtől, ez a törvény már megérte.”

A homoszexualitást el kell fogadni, és tolerálni kell, és támogatnánk a törvény módosítását, ha az ellenzék megnyeri a következő választásokat”

– tette hozzá Jakab, önmagával ellentmondásba kerülve.

A koalíció számára a legnagyobb kihívást a Jobbik jelenti, amely az elmúlt években megpróbált ugyan túllépni antiszemita és romaellenes múltján, azonban

ezt a páli fordulatot csak nagyon kevesen gondolják hitelesnek.

Jakab Péter szerint „ha akkor a régi Jobbiktól féltek, akkor most a jelenlegi Fidesztől kell félniük”.

Tamás Gáspár Miklós filozófus szerint

„a magyarországi Orbán-ellenes ellenzék a kétségbeesés terméke”.

Hogy is ne lenne az, hiszen az eredménypolitikai összehasonlításokba igen gyorsan belebukna az ellenzék, így maradt az orbánozás és a „semmi se jó” kampánykommunkiáció.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató