2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gyurcsány: Magyarország Orbán miatt „balhés ország lett”

Kormányváltás esetén lesz valódi elszámoltatás, újra erős önkormányzatokat vizionált, és arra kérte hallgatóságát, hogy segítsenek abban, hogy Magyarország újra normális ország legyen.

Egyetlen kormány sem tudja jobban a szegedieknél, hogy mi kell Szegednek – jelentette ki a szemkilövető, aki szinte minden szavával a kormányt bírálta, és arra buzdította híveit a Széchenyi téren tartott kampányeseményen, hogy a megyei egyes választókörzetében Binszki Józsefet (DK), míg a kettesben Tóth Péter (Jobbik) képviselő-jelölteket támogassák.

Azt a Tóthot, aki még évekkel ezelőtt talicska szart vitt az MSZP irodája elé...

 

Kitért arra, hogy korábban a DK-nak a Jobbik engesztelhetetlen ellenfele volt, amely az utóbbi években kacskaringós utat járt be, de rátalált a demokratikus politikai felfogásra. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjei közül a DK jelöltjét, egyben feleségét, Dobrev Klárát ajánlotta.

Szokatlan helyzet, ha nem is példátlan, hogy egy családban létezik egy másik politikus is – utalt a valóban nem mindennapi családi és közéleti helyzetére feleségével összefüggésben Gyurcsány Ferenc.

Szerinte Dobrev Klára annak ellenére, hogy nő, a legférfiasabb jelölt az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül.

Hozzátette: a nők férfiaknál nagyobb türelme és kompromisszumkészsége meglátása szerint szintén Dobrev Klára mellett szól a mostani versengésben

Úgy látja Gyurcsány Ferenc, hogy

Magyarország „balhés ország lett” a Fidesz kormányzása alatt.

Szerinte vissza kell térni ahhoz a gyakorlathoz, hogy az ország dolgait megbeszéljük egymással. Ám ehhez elengedhetetlen, hogy szóba álljunk egymással. A volt kormányfő szerint az Orbán-kormány éppen ezt nem teszi.

Utalva a helyi közélet eseményeire felháborodva beszélt az Szegedi Tudományegyetem állami fenntartásának megszüntetéséről, és arról, hogy egy magánalapítvány kezébe adtak annak működtetését. Az eljárást a legnagyobb lopások egyikének nevezte. Egyben élesen bírálta az egyetem jelenlegi vezetőit, aki milliárdokért cserébe levezényelték az átalakulást.

Beszédében azt is megfogalmazta, hogy a 2010 előtti világhoz nem lehet és nem is szabad visszatérni a kormányváltás után. Majd arról beszélt, hogy a Fidesz 2015 óta azzal nyer választást idehaza, hogy a migránsokkal riogatja a lakosságot.

Szerinte ezzel az eszközzel elérte a kormánypárt, hogy 2021-ben a lakosság 80 százaléka nem akar menekülteket befogadni, és úgy vélni, hogy a déli határra épített kerítést nem szabad lebontani.

Erős rendőri jelenlét volt tapasztalható Gyurcsány Ferenc szegedi látogatása alatt a Széchenyi téren és környékén. Nyilván az esetleges rendbontásoktól és provokációktól tartva a DK-s rendezvényen feltűnően sok volt a karszalagos rendező, ám ezúttal APRÓ rendbontásra sem került sor a közel másfél órás kampányesemény alatt.

Forrás: Szeged.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató