2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az X az új térdelés az olimpián

Nem lehet térdelni a pódiumon, úgy hogy kezével X-et formált az amerikai súlylökő azért, hogy kiálljon minden elnyomott ember mellett.

Raven Saunders, amerikai súlylökő, aki ezüstérmes lett a mostani tokiói olimpián a pódiumon X-et formált a kezével azért, hogy ezzel kiálljon az elnyomott emberek mellett.

Amikor megkérdezték, hogy mit jelent ez a szimbólum, Saunders azt mondta az Associated Press -nek, hogy

ez a metszéspont, ahol minden elnyomott ember találkozik”

– írta meg a Breitbart.

Saunders mutatványa az eddigi legmagasabb szintű tiltakozásnak tűnik a játékokon, hiszen a tiltakozást a pódium második fokán hajtotta végre.

A nyíltan leszbikus olimpikon korábban azon tűnődött, vajon ez belefér-e az olimpiába mondván: az olimpia küzd a sokszínűséggel, miközben meg akarja azt ünnepelni.

Az éremosztás után azt mondta, hogy célja:

Hogy önmagam lehessek és ezért ne kelljen bocsánatot kérnem „

„Hogy megmutassam a fiatalabbaknak, hogy akárhány dobozba próbálnak beilleszteni, te az lehetsz aki akarsz, és képes vagy elfogadni magad. Az emberek megpróbálták megmondani nekem, hogy ne csináljak tetoválást és piercinget, meg minden. De most nézzen rám, így is híres lettem ”

Az olimpikon arról viszont elfelejtkezik, hogy

nem kinézete vagy a gondolatai miatt vált híressé, hanem a sport teljesítménye miatt.

Ahogy azt korábban is megírtuk a mostani olimpiára megváltoztak a tiltakozás és a demonstráció szabályai, de úgy tűnik, hogy a haladó sportolóknak ez is kevés, hiszen ez már nem az első botrány azzal kapcsolatban, hogy a sportolók fontosabbnak gondolják a saját véleményüket, mint magát a sporteseményt és az eredményüket.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató