2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

"Őrületes gyűlölet a fiatal polgármesterben" - folytatódik az MSZP - Momentum háború

Facebook-bejegyzésükben azt kérdezik a szocialisták Soproni Tamásra utalva, hogy „mi ez az őrületes gyűlölet a fiatal polgármesterben, amely miatt lelkesebben támadja koalíciós partnereit, mint a Fideszt”.
 

Néhány nappal ezelőtt a momentumos Soproni Tamás szólt be nagyon csúnyán a terézvárosi MSZP-nek, aztán a helyi szocialisták küldték el melegebb éghajlatra a polgármestert, aki egyébként a koalíciós partnerük. Soproni bírósági ítéletekkel bizonyította Facebook-oldalán, hogy Bálint György MSZP-s képviselő 14 millió forinttal akarta megkárosítani az önkormányzatot, a helyi szocialisták viszont azt írják a közösségi oldalukon, hogy „Soproni Tamás folytatja tisztességtelen támadását szocialista képviselőnk ellen”. A kerületvezető egyébként korábban azt is felrótta, hogy Bálint nem szavazta meg a költségvetést, egyértelművé téve, nem akar vele a továbbiakban együtt dolgozni. A szocialisták nem osztják a momentumos politikus meglátásait, sőt.

Polgárjogi vita?

Az MSZP minapi közleményében emlékeztet arra, hogy Soproni Tamás néhány hónapja azzal vádolta meg Bálint György képviselőt, hogy fiktív kölcsönszerződést kötött Hatvani Csaba korábbi önkormányzati képviselővel, ám ma már bírósági ítélet igazolja, hogy „Soproni nem mondott igazat, hamisan vádolta képviselőnket”. De – írják – Soproni Tamást a bírósági ítélet sem állítja meg.

„Most éppen egy polgárjogi vitát próbál bűnként beállítani, melyben kabinetje kiemelkedően elkötelezett kommunikációs csapata van a segítségére. Egyikük Tóth Miklós, akinek mostanában a fideszes sajtó a 2006. évi tűzijáték halálos balesetei miatti felelősségét feszegeti, a másikuk Hikáde Beáta, akinek korábban Zuglóban telt ki az ideje és lett nálunk meghatározhatatlan feladatokkal, de rendkívüli fizetéssel megáldott segítője Tamásnak. Nem személyüknek van jelentősége, hanem annak, hogy mindezt közpénzből teszik” – állítják.

Majd azzal folytatják, hogy sokat gondolkoztak azon, hogy „mi ez az őrületes gyűlölet a fiatal polgármesterben, amely miatt lelkesebben támadja koalíciós partnereit, mint a Fideszt, időnként alpári módon sértegetve képviselőnket a testületi ülésen”. S utalnak arra, hogy Bálint képviselő „az elmúlt időszakban több olyan visszásságot feltárt a helyi Fidesz korábbi működésével kapcsolatban, melyek miatt a szocialista frakció tagjai további lépések megtételére kérték Soproni Tamást”. Azt írják, hogy ez nem sikerült, pedig a választási kampányukban megígérték, hogy a korábbi fideszes városvezetés „ügyeit” feltárják, a szükséges lépéseket megteszik. A frakciójuk tagjai állításuk szerint így tettek, s kérték a polgármestert a további lépések megtételére. Ezek azonban elmaradtak.

Nem alkudnak meg a Fidesszel

Úgy fogalmaznak, hogy helyette – a Fidesszel vállvetve – Soproni leváltotta az átláthatóságért és az „ügyek” kivizsgálásért küzdő képviselőjüket minden olyan tisztségéből, „amelyek lehetővé tették számára az adatokhoz való egyszerű hozzáférést”. 

Azt persze elismerik vagy ahogy ők fogalmaznak, nem akarnak farizeusként viselkedni, „hisz terheli szervezetünket, hogy korábban önkormányzati képviselő tagjainkat, pusztán szavazatuk miatt, elmarasztalta a bíróság, kvázi a kollektív bűnösség elvét bevezetve a magyar jogrendszerbe”. (Ez a megfogalmazás persze nagyon távol áll a valóságtól. Valójában az történt, hogy több egykori szocialista és szabad demokrata önkormányzati képviselőt hanyag kezelés bűncselekménye miatt – a kétezres évek elején törvénytelen módon, áron alul adtak el értékes ingatlanokat, s ezzel több mint százmillió forint kárt okoztak a kerületnek – jogerősen elítéltek, és kártérítésre is kötelezték őket – a szerk.)

„Nem fogadjuk el, hogy politika-hatalmi érdekből megalkudhatunk a Fidesszel! Sok vita van közöttünk, nem értünk egyet azzal, hogy lassan a budapesti kerületek közül Terézvárosé a legdrágább médiaköltségvetés, hogy beszerzéseink nem kellően átláthatóak képviselőink és a terézvárosiak számára” – írják.

Majd azzal zárják a bejegyzésüket, hogy „az MSZP minden tagja elkötelezett az ellenzéki összefogás mellett, és a tiszta, átláthatóan működő önkormányzati működésért”.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató