2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

TGM: Nem biztos, hogy nekünk, baloldaliaknak részt kell vennünk a választásokon

„Én soha nem voltam híve a Jobbikkal való összefogásnak, mindenekelőtt azért, mert ez sértés, tiszteletlenség roma honfitársainkkal szemben” – írja a "filozófus".

Tamás Gáspár Miklós arról firkál a Mércén, hogy mostanában „a Magyar Nemzet egyik – különben nyájas és jó modorú – munkatársa” többször is telefonon nyaggatta, hogy nyilatkozzon nekik fönntartásairól a magyar ellenzékkel szemben. „Arról, legmélyebb sajnálatomra, szó se lehet, hogy én a Magyar Nemzetnek nyilatkozzam (amit olykor – ritkán – megtettem a múltban), mert a jelenlegi Magyar Nemzet, habár mindenekelőtt nyomdai termék, nem tűri a nyomdafestéket” – reagál a megkeresésre az írásban TGM.

Hozzátette: „Nem biztos, hogy nekünk, baloldaliaknak részt kell-e vennünk a 2022-i választásokon, ha a dolgok úgy mennek tovább, ahogy mennek. De még ennél is biztosabb, hogy 

a jelenlegi posztfasiszta államrendszer bukása közérdek, 

Orbán Viktornak és barátainak nem szabad többé a közügyek élén állniuk.”

TGM arról is írt, hogy „a Magyar Nemzet munkatársának telefonhívása legutóbb arra vonatkozott, hogy az antiszemita és rasszista Bíró László jobbikos jelöltet a Jobbik az előválasztáson ismét indítja, sőt: legújabban neonáci jobbikos jelölt mellett állt ki az egyik vezető »balliberális« (most hagyjuk, hogy ez a címke értelmetlen) politikus. Ez a Tóth Péter nevű szegedi személy zsidózás, romaellenes rasszizmus, irredentizmus, sovinizmus, homofóbia stb. ismeretes kelet-európai újfasiszta (nem posztfasiszta, az más, habár csöppet se jobb) gondolatkincsét osztotta meg híveivel és reménybeli választóival.”

Hangsúlyozta:

„Bíró Lászlóra, Tóth Péterre (meg óvatosabb, kódolt, ravaszabb antiszemita, rasszista, soviniszta, heteroszexista jelöltekre) nyilvánvalóan nem lehet és szabad voksolni. 

De a dolog közben annyival bonyolódott, hogy a Jobbikot (eleinte: kényszerű, eseti szövetségest) egyre inkább elfogadja az ellenzéki, antiorbánista közvélemény. Jakab Péter képviselő, a Jobbik elnöke ma a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt, amit úgy ért el, hogy emelt hangon gorombaságokat mondott a kormányra az Országgyűlésben, amit nem ment a szélsőséges kormánypropaganda hangneme, amely egyedülálló. (Jakab képviselő más teljesítményéről nem tudni.) Én soha nem voltam híve a Jobbikkal való összefogásnak, mindenekelőtt azért, mert ez sértés, tiszteletlenség roma honfitársainkkal szemben, ami nekem van olyan fontos, mint az ellenzék esetleges választási sikere.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató