2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Rendeletet ad ki a kormány arról, hogy augusztus 20-án járványkorlátozások nélkül lehet ünnepelni

Sőt, nem csak a nemzeti ünnepre lazíthatnak a szabályokon: a kormányrendelet ad majd várhatóan felmentést a szeptemberi fogathajtó-Eb, illetve a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eseményeire is.


A HVG információi szerint még ma este megjelenhet az a kormányrendelet, amely a tömegrendezvényeket érintő hatályos járványügyi korlátozások alól ad felmentést néhány kiemelt eseménynél.

A Magyarország tortáját bemutató eseményen Kovács Zoltán államtitkár is utalt rá, hogy az augusztus 20-i ünnepségsorozat idejére könnyítenek a védettségi igazolványt még megkövetelő szabályokon.


Kovács Zoltán úgy fogalmazott: fesztiválszerű rendezvénysorozatot szerveznek az augusztus 20-ai nemzeti ünnepre, három és fél napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen, több száz program lesz, a központi rendezvényeket pedig

nem érintik majd a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások.

A járvány miatti korlátozó intézkedések közelmúltbeli sorozatos feloldása nem érintette ugyanis az 500 fő feletti szabadtéri rendezvényeket, azokon jelenleg is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni a 18 év felettieknek.

Azt már korábban bejelentették, hogy a tavaly a járványhelyzet miatt elhalasztottaugusztus 20-i tűzijátékot idén megtartják, sőt az is tudható, hogy minden eddiginél nagyobb, hosszabb és látványosabb is lesz az attrakció.


A Magyar Turisztikai Ügynökség közlése szerint idén több mint 40 ezer rakétát lőnek fel, az eddigieknél nyolcszor-kilencszer többet. A Szent István-napi ünnep alatt pedig programok százai várják majd a magyarokat Budapestre négy napon keresztül.

A tömegrendezvények védettségi igazolvány nélküli látogatását megengedő kormányrendelet a lap információi szerint nemcsak az augusztus 20-i ünnepségekre szól, hanem két másik szeptemberi eseményre is: a budapesti fogathajtó-Eb-re illetve a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató