2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Szarban fürdeti az óbudaiakat Szabó Tímea és Kiss László

Országos médiumokban is megjelent a hír, miszerint 48 év után újra szabadstrand nyílt a Római-parton.

A tudósításokból azonban (talán nem véletlenül) kimaradt, hogy az önfeledt fürdőzést beárnyékolhatja az a gyanús barna levet árasztó „forrás”, ami közvetlenül a strandolók fölött ontja tartalmát a Dunába.   



A Római-parti Plázsra keresztelt strand július 30-án nyitotta meg kapuit és a tervek szerint augusztus 22-én már be is zár. Valószínűleg az ötletet bőszen támogató Szabó Tímea és Kiss László polgármester sem merte ennél hosszabb távon kitenni a nem kellően bevizsgált fürdőzési lehetőséggel megvezetett strandolókat a békásmegyeriek béltartalmának.



Hetek óta az óbudai közbeszéd témája a Laborc utcában bezárt és valószínűleg privatizálásra kerülő strand ügye, ami miatt sem a napközis tábor gyermekei, sem az óbudaiak nem használhatják az egyébként korábban biztonságos és kiváló vízminőséggel rendelkező közművesített és kiépített strandot. Helyette a semmihez sem értő és kizárólag saját politikai karrierjüket építő Szabó Tímeáék ürülékben fürdetik mindazokat, akiket megfosztottak a kedvezményes strandolás lehetőségétől.

Kíváncsian várjuk, hogy ők maguk, vagy gyermekeikkel közösen megmártóznak-e a zavaros, habos, és jellegzetes szaggal rendelkező „forrásvízben”?

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató