2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Lehet szorítani: Vizes magyar nap következik, hajnaltól délutánig

Nyíltvízi úszásban Rasovszky Kristóf, kajak-kenuban több egységünk is érmet szerezhet csütörtökön, míg a női vízilabda-válogatott biztossá teheti a dobogóját.

Magyar idő szerint még szerdán 23.30-kor kezdi, de csütörtökön fejezi be a 10 km-es versenyt Rasovszky Kristóf. A magyar nyíltvízi úszó az olimpiai programban nem szereplő 5 km-es szám aktuális világbajnokaként éremszerzési reményekkel száll vízbe. Rasovszky a meleg óceánra a hévízi termálfürdőben készült.

 
Időrendben a kajak-kenu kínálja a következő éremesélyeket. A sportágban eddig mindegyik medálból egyet szerzett a magyar küldöttség, 4.42 és 6.00 között újabb négy finálé kínál éremszerzési lehetőséget.

A vizes napot a női vízilabda-válogatott zárja, amely szakítana a hagyományokkal és a sok negyedik hely után Tokióban végre olimpiai érmet szerezne. Bíró Attila csapata ezt már csütörtökön, az elődöntőben bebiztosíthatja, ha legyőzi Spanyolországot.

A feladat nem lesz egyszerű, a legutóbbi két olimpián összesen három vereséget szenvedtünk a hispánoktól, ráadásul Eb- és vb-meccseken is rendre kikaptunk tőlük az elmúlt években. Az egyetlen sorozat, amelyben volt magyar sikerélmény a párharcban, a Világliga, amely ugyan presztízsében nem ér fel a többihez, viszont a legfrissebb tétmeccsélményt jelenti idén júniusból.

Az olimpián eddig mindkét csapat egy vereséget szenvedett el: a spanyolok Hollandiától, amelyet Magyarország vert a negyeddöntőben, mi Kínától, amelyet Spanyolország búcsúztatott az előző körben. 12.50-től szoros meccs lesz, remélhetőleg a Világligát idéző végkimenetellel!- foglalta össze a Magyar Nemzet. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató