2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Magyarellenes hangulatban szenvedett vereséget Bukarestben az FK Csíkszereda

Vereséggel kezdte a másodosztályú labdarúgó-bajnokság új szezonját az FK Csíkszereda, szerdán este 1–0-ra kikapott az újonc Bukaresti Steaua otthonában.

Nem volt eseménytelen a mérkőzés, a fővárosi szurkolótábor rendesen kiviselte magát. Néhány perces késéssel kezdődött a találkozó, mivel a Steaua ultrái több petárdát durrantottak, félbe is kellett szakítani a játékot a füst okozta rossz látási viszonyok miatt.

Ezt követően a bukaresti szurkolótábor magyarellenes rigmusokat skandált és molinókat feszített ki, a drukkereket a hangosbemondó többszöri figyelmeztetése sem tudta lecsillapítani.

Az első félidőben sokáig nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani a csapatok, mindössze a szünethez közeledve, amikor hazai ellentámadásnál Zaharia lövése nem jelentett gondot Gyengének, a másik oldalon a Steaua védelmi hibája után Kovács lövése fölé szállt. A folytatásban sokkal jobb volt a székelyföldiek játéka, főként pontrúgások után veszélyeztettek, Krusnauskas fejese egy védőn megpattanva kerülte el a kaput, Veregut fejesénél pedig a gólvonal elől mentettek. A Steaua válaszul Răsdan révén próbálkozott, távoli lövése nem talált célt, de pár perccel később  a játék képével ellentétben mégis megszerezte a vezetést, szöglet után Chipirliu közelről lőtt a hálóba.

A végén az FK-nak megvoltak a lehetőségei az egyenlítésre, de Schieb csúnyán fölé bombázott, míg Hernando kevéssel a léc fölé fejelt. Az FK Csíkszereda a második fordulóban hazai pályán játszik, hétfőn délután 4 órától az Astra Giurgiut fogadja.

Forrás: Szekelyhon.ro

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató