2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A Foreign Policy szerint Orbán Viktor „frankensteini szörnyet” csinált a kereszténydemokráciából

A külföldi lap szerint az egyetlen különbség, hogy míg Frankensteint „elborzasztotta a saját teremtménye”, addig Orbán Viktor „exportálná ellentmondásos ideológiáját”.

Terjedelmes cikkben foglalkozik a Foreign Policy a magyar kormánnyal és Orbán Viktorral, melynek alaptézise az, hogy a magyar kormányfő „frankensteini szörnyet” csinált a kereszténydemokráciából, csak míg Frankensteint „elborzasztotta a saját teremtménye”, addig Orbán Viktor „exportálná ellentmondásos ideológiáját”

A lap szerint Orbán Viktor

nem tekinthető kereszténydemokratának, csak populistának, amely kereszténynek vallja magát. Csak a keresztény identitásról szól az egész”.

A lap azt is kijelenti, hogy a „keresztény narratíva manipulásása” vezetett a Capitolium január hatodikai ostromához. A homofóbnak bélyegzett gyermekvédelmi törvényről is értekezik a lap, szerintük a törvény – és az arra érkezett brüsszeli reakció – is csak arra szolgál, hogy Orbán Viktor „a keresztény értékek védelmezőjeként” állíthassa be magát.

A cikket azzal zárják, hogy Angela Merkel visszavonulásával – akit az „európai jobbközép utolsó képviselőjének” neveznek – Orbán Viktor „bontógolyóként folytathatja pályafutását”.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató